Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Изневяра в семейството – кой е виновен и какво трябва да се направи?

PostHeaderIcon Изневяра в семейството – кой е виновен и какво трябва да се направи?

Изневяра в семейството – кой е виновен и какво трябва да се направи?

Защо се случват изневери в семействата? Всеки, който поне веднъж се е озовавал в такова положение, знае, как ранява, колко е болно, когато научиш за изневярата на другия. При това не факта от самата изневяра, а самото предположение, че вероятно любимия изневерява. Това може сериозно да вгорчи живота ни и да заплаши дори и най-добрите и топли семейни отношения.

Няма да разглеждаме моралната страна на съпружеската изневяра, дали е добро, лошо, правилно, неправилно… Ще обърнем внимание на възможните причини за това явление. Ако причините са ни известни, е възможно да успеем да ги отстраним. А това означава, да успеем да избегнем неприятните емоции, свързани с преживяванията и тревогите.

Затова нека се постараем да разберем:

– защо вие изневерявате

– защо на вас изневеряват

– защо винаги толкова боли

– кой е виновен за случилото се

За да можем да се ориентираме, първо трябва да засегнем въпроса, как подсъзнанието на човека влияе върху съзнателния му живот. Имаме предвид нашите подсъзнателни желания и потребности, които постепенно започват да ръководят всички наши постъпки. Доста по-приятно е да се живее според приетите стереотипи. А когато се случи, нещо извън релсите на обичайното, тогава започваме да се замисляме за причините – защо, все пак така постъпих?Или какво е подтикнало към изневяра половинката ви?

Всяко човешко поведение, колкото и странно да изглежда, винаги има логическо обяснение. Но ние просто не го знаем. Много от нашите желания, фантазии, страхове, имат подсъзнателен характер. И въпреки всичко, именно те най-често ни подтикват към действие.

Например: Ако един мъж не изпуска с поглед нито една „фуста“, това може да говори за повишена сексуалност. Разбира се, встъпвайки в брак, мъжът няма да я загуби. Но ако в брака не може да я удовлетвори? Ако съпругата му има по-малки сексуални нужди? Естествено е да предположим, че на мъжа ще му бъде трудно да укроти естествената си природа, своите подсъзнателни желания.

Но ако този мъж осъзнава това, решението на проблема стои на повърхността. Той може да си избере съпруга, знаейки именно каква жена му е нужна. Или ще приложи усилия за да повиши сексуалността на собствената си жена.

С други думи, е много важно да знаете, какво именно искате от вашия партньор? Какво за вас е най-важно, с какво не можете да се примирявате? От какво ще страдате най-много?

Защото, ако знаете какво искате, ще имате възможност да го получите. Ако вие не знаете какво искате, подсъзнателно вие ще продължавате да го искате, като при това ще изпитвате постоянна неудовлетвореност и отрицателни емоции. При първият удобен случай няма дяа издържите и ще тръгнете според зова на вашите подсъзнателни желания и неудовлетворени потребности.

Дали искате нещо или не, но у всеки човек съществуват подсъзнателни желания, към реализирането на които той съзнателно вече се стреми цял живот! И повечето причини, заради които се случват изневерите, са именно в желанието да удовлетворим своите подсъзнателни желания. Които, за съжаление, не се удовлетворяват в съществуващия брак.

И така, плавно се приближихме към втория важен момент. Кой е виновен? Нима можем всичко да отдадем на собственото си подсъзнание и …да се успокоим? Видите ли, подсъзнанието ми е виновно, аз не съм… Не е съвсем така! Макар, че мнозина така и постъпват…

 

Вярно, макар че желанията са подсъзнателни, но все едно – всеки човек е отговорен заради тях, най-малкото, за техните последствия! Говорим само за личната отговорност! Когато вие знаете и разбирате, че за всяка ваша постъпка отговорността е ваша и само ваша, а не на някой друг. Никой друг не е виновен за това, какво се случва с вас. Нещо повече – целият ви живот е резултат от вашите собствени желания и постъпки!

И отговорността е преди всичко към вас самите. Знаете ли защо? Заради осъзнаването на вашите подсъзнателни желания и истински потребности. Затова в съпружеската изневяра не бива да вините само този, който е изневерил. Отговорността за случилото се дели по равно между двамата партньори. Сигурно ще попитате защо? Как така, не стига, че той, или тя ми изневери, ами и аз съм бил отговорен?

Ако всеки един от съпрузите осъзнава какво иска от брака, а след това и го обсъди с половинката си, то в един такъв брак изневерите е клонят към нула. Но ако вие си стоите в ъгъла нацупени от обида, защото вашият партньор не се досеща за желанията ви , ще се случи точно обратното – точно това, което не желаете – любимият ви ще отиде там, където с него ще поговорят, ще го разберат и приласкаят.

Ето в това е нашата отговорност. Ние винаги искаме близките ни да разбират нас самите и да споделят нашите възгледи, а колко ние ги разбираме и колко пъти се опитваме да ги разберем тях самите …Ето така се затваря порочния кръг – всички искат разбиране и всички крещят, видите ли, мен никой не ме разбира…

И не на последно място защо толкова боли изневярата? Защо се възприема като предателство? Ами, защото много често смятаме човека до себе си за своя собственост. И след като така мислим, смятаме че другия просто е задължен да прави това, което на нас ни харесва. А той, другия до нас не е длъжен, нали? Дори в Хартата за правата на човека е записано, че всеки има право да постъпва по собствено усмотрение…

Искам само да кажа, че ревността е чувство, което прораства от завистта. Завиждаме, че не са избрали нас, а много боли, защото автоматически започвате да се чувствате като по-лошия… От това произтича следното: колкото е по-висока вашата самооценка, толкова по-малко страдания носи изневярата. А колкото повече доверие имате към себе си и вашия партньор – толкова е по-малка вероятността такава да се случи.

Тази вероятност става по-малка и в случай, когато на любимия му е комфортно с вас, когато вие просто го обичате без да искате нищо в замяна. Когато на него му се иска да се прибира в къщи, когато знае, че винаги във ваше лице ще получи подкрепа и няма да го осъждат. Когато той знае, че няма да го променят и няма да поставят никакви условия.

Сигурно си задавате въпроса, ами къде съм аз? Аз всичко ще му давам и разрешавам…, ще ми се качи на главата! Да, ама не!

Точно в това е проблема, че всеки мисли какво ще получи за себе си в тези отношения. А не какво може да даде на партньора си. Ако поне понякога се опитва да разбере какво иска любимия човек, то абсолютно всички отношения могат да излязат от задънената улица. Е, възможно е точно днес вашият партньор да иска да избяга от вас, защото сте го измъчили с вашите заяждания. Затова не изпускайте нещата от ръцете си – по-добре е да се ориентирате още сега в отношенията си!

Хванати в изневяра, епизод 1:

 

One Response to “Изневяра в семейството – кой е виновен и какво трябва да се направи?”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==