Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Как да спечелим много пари? Версия на учени от Харвард

PostHeaderIcon Как да спечелим много пари? Версия на учени от Харвард

Как да спечелим много пари? Версия на учени от Харвард

„Всеки струва толкова, за колкото се труди“ – Марк Аврелий.

Сигурно всеки човек си задава въпроса: „Къде отиват парите и защо вечно не стигат?“ Отговорът на този въпрос и досега е неизвестен.

А на въпроса „Как да спечелим нереално много, много пари?“, учените от Харвард, изглежда са намерили отговор. Той се оказва банално прост.

И така на въпросите:

 1. Как да спечелим много пари?

 2. Как да спечелим толкова пари, че да са много-много?

…са били получени най-различни отговори. Да започнем от начало. Всички хора са различни и се отнасят към парите различно.

Учени от Харвард, събирайки данни по метода на преобразуването на времето в пари, са групирали всички данни в четири групи. Всяка група от населението, използваща сходен вид на преобразуване на „време-пари“ е била съпоставена с някакво живо същество, чиито навици и поведение съвпадат с начините за „придобиване“ на пари на дадената група.

Световният рейтинг бил подреден така:

Първата група от долу нагоре са тъй наречените „къртици“.

Къртиците са слепи животни, не виждащи по-далеч от своя нос, принудени да живеят под земята и да се хранят с каквото им падне. Ако изкараш една къртица на повърхността, тя веднага ще започне да рови земята, за да се върне в привичната си среда. Но тя може и да се защитава, а и вреда може да причини доста…

Процентът на натрупания капитал върви към нулата.

Принципи: Да се напием, наспим, да си „убием времето“. Дългосрочни цели като такива, просто няма.

Финансови цели – Също няма такива.

Такива са алкохолиците, нарко-, игро-, и други – мани, пенсионерите, хората, преживяващи от държавни помощи, също „идейните борци“ от типа на професионалните „борци за справедливост“. По-голямата част от „населението“ на който и да е затвор също влиза в тази група.

Финансите на такива хора са или случайно изкарана печалба, или помощ, колкото да не умрат от глад. По отношение на финансите са безпомощни, а по отношение на финансови възможности – въобще пълна слепота.

Къртиците са приблизително 27 % от цялото население на Земята.

 

 

Втората група отдолу са „кокошките“.

„Кокоши мозък“ и „кокоша слепота“ отдавна са навлезли в поговорките на целия свят.

Процентът на натрупания капитал е приблизително 5% от световната парична маса.

Принципи: По-малко да мисля, да работя там, където има по-малка отговорност; по-бързо да изляза на пенсия и „да започна най-после да живея“. Винаги изпълняват чуждата воля. За какво работят и те не разбират.

Финансови цели: Да си плащат сметките.

Това са работниците на „системата“ (държавна или корпоративна), – работяги, вършещи само това, което им кажат началника и „офисния планктон“, взети заедно. Трудят се усърдно, но се страхуват да си поставят каквито и да са дългосрочни цели; живеят с чуждия ум, измервайки живота според мярката: „А какво ще кажат хората?“

Финансите за тези хора са – заплатата за прекараното на работа или на службата и малки бонуси „за добре свършена работа“, т.е. Следване правилата на системата.

Внимание! Такива „кокошки“ са приблизително 60% от населението на Земята.

27% „къртици“ плюс 60% „кокошки“ – това е приблизително 87% от населението на Земята! И само 5% от натрупания световен капитал!

Третата, но не и последна група са „маймуните“.

В тази група влизат тези, които достигат до „самите висини“. Но защо „маймуни“?

Маймуните биват най-различни – лемури, макаци, бабуини…, и такива, които наричат човекоподобни. Като че ли всичко им е на място: и ума, силата, ловкостта, и се учат бързо, но… Нещо не достига… Те само бързо и професионално копират най-добрите…

Процентът на натрупания капитал е приблизително 15%.

Принципи: „Да стана пръв“. Подробно изработват финансови, кариерни и други цели. Ясно реализират избраната стратегия, „преодолявайки обстоятелствата и себе си“.

Такива са звездите на спорта, на сцената, политиците, наемните топ-менажери, водещи на корпорации – тези, които достигат „общоприетите кариерни висини“ по пътя на планирането и „дългия и упорит труд“ и след това се наслаждават на „заслужената“ слава… За тези хора успехът е редица от планирани действия, реализирани с тежък труд през дълги години.

Финансите на тези хора са хонорари и проценти от печалбата на управляваните предприятия и действия.

Маймуните са около 10% от населението на Земята. Тези хора изкарват много, но не и огромни пари.

И така, 97% от населението на Земята е натрупало 20% от капитала. Къде са останалите 80%?

Върхът на рейтинга

Останалите 3% хора владеят 80% от световния капитал, Учените от Харвард са ги нарекли…Котараци!

Това име е взаимствано от котката на Киплинг, „разхождаща се, както й се иска“. Хората- котараци правят, това, което им се иска; което смятат за нужно и получават за това нереално огромни, огромни пари! Това са тези, които наричат „сиви кардинали“, които не обичат да се показват и пъчат, макар че движат историята на целия свят. Тези хора живеят само за себе си и не се опитват нещо и някому да доказват.

Техните принципи са: “Правилата са измислени за глупаците!“

Процентът на натрупания капитал е около 80% от паричната маса в света.

Жизнени цели: Да създават свои правила на играта. И след това да играят по тези правила така, както им се иска, а не така, както на някой му трябва.

Финансови цели: Да получават пари от всичко. И колкото се може повече! И по-добре с чужди ръце!

“Каква несправедливост! Експлоататори!“ – ще възкликнат „къртиците“ и „кокошките“.

„Как им се получава? “- ще си трошат главите „маймуните“.

Само че, тези „нормални хора“ забравят, че най-тежкия труд е да бъдеш сам себе си при всякакви условия. И този труд се възнаграждава съответствено!

Котараците знаят: всичко, което правят, след време ще бъде копирано, преправено, влошено… Но все пак го правят!

Тези хора имат потресаващо чувство за нереализирани възможности. Всичко, което „нормалните хора“ смятат за „безумно“, „безперспективно“ и „безполезно“ внимателно се улавя и се превръща в злато от ума, изобретателността и волята на тези хора!

Например: безработната секретарка, която пише роман за момчето-магьосник, вместо „да си намери нормална работа“. Ето ви една „котка, която ходи и прави каквото си иска“! Резултатът е Джоан Ролинг – „първият в света писател, чиито хонорари надхвърлят един милиард долара“. И това е във времето, когато всички книги, на който и да е писател могат да бъдат изтеглени на един файл. Тя е могла да зареже идеята си… И колко би изкарала на „нормалната работа“? Толкова, колкото „да си плати сметките“

Всеки „котарак“ е ярка индивидуалност. Няма на света втори Бил Гейтс, Уорън Бъфът, Стив Джобс и други, може би по-малко известни представители на „котешкото племе“.

Целият живот на тези хора е непрекъснат празникзащото са заети с любимите си дела и работи. При тях всичко „не е както при хората“. Те са върхове на върховете, практически богове сред хората. Те са мразени от бедните „къртици“ и „кокошки“, а „маймуните“ се убиват да им подражават. А „котараците“ живеят без да се оглеждат около себе си, без да се съобразяват с чуждото мнение, слушайки само себе си, своя вътрешен глас. Именно този глас им позволява да бъдат на точното място и в точното време.

Финансите на такива хора са пасивен доход, който получават от създадените от тях активи.

Такива хора са по-малко от 3% от населението на Земята, но именно те хранят останалите 97%!

Но това е само предварителна информация.

И така, какъв е отговора на въпроса, зададен в заглавието. По-точно, отговорите са два:

  1. Ако искате да печелите повече пари, трябва да постоянно да търсите най-доброто във вашата пазарна ниша и да копирате, да моделирате, оптимизирате и …да подобрявате това най-добро.

  2. Ако искате да печелите огромни, просто нереално много пари трябва да постъпите по съвсем друг начин – обратно, да не ви пука за „стандартите на успеха“ и да се захванете с Работата или Занятието, което ви е по душа. Или работите, ако те са няколко.

А ако вие все още се оплаквате от „несправедливия живот“, спомнете си поговорката на един от най-знаменитите випускници на Харвард:

„Този, който цял ден виси на работата си, няма време да печели пари“ – Дейвид Рокфелер.

За сведение, семейството на Рокфелер владее активи, които се оценяват приблизително на 1 500 000 000 (един и половина трилиона) долара. Данните са от 2006 година. Сигурно са повече, напук на всички кризи!

А вие казвате: „Животът е несправедлив!“ И още как е справедлив!

 

 

 

35 Responses to “Как да спечелим много пари? Версия на учени от Харвард”

 • Мангизи says:

  Парите са за това за да не ти се налага да мислиш за тях !

 • Anonymous says:

  ТОВА Е !

 • in dryg says:

  naii-golqmata prokletiq na bednite e ,4e ne mogat da mislqt ,za ni6to drygo osven za pari……

 • Петър says:

  Изпуснал си 3 нули в цифрата (1.5 трилиона)

 • NoName says:

  Как, когато нямаш за сметките, да излетиш и започнеш да печелиш. Как? Кажете, моля. Знам, че е така, но как се прави?

  • Котарак says:

   Аз вече знам начин как става, но всеки сам трябва да намери пътя към успеха. И определено той не е в училището в класическия смисъл на думата. Дано съм ви бил полезен.

 • Anonymous says:

  Не искам да съм нито от първите от долу нагоре,нито от последните.Искам да живея нормално,да не мисля,че утре няма пари за това и как да купя тва,ако няма друго…Не искам детето ми да страда,защото майка му получава мизерна заплата от 300 лева,а ива и заем към банка.А детето ми е добро и иска да учи в Англия..А сега вие ми кажете как да стане това,като не мога да отделя пари за уроци по математика,английйски,немски и т.н.

 • Anonymous says:

  Не съм нито от първите от долу нагоре,нито от последните.Смея да кажа,че не се вмествам в нито една от изброените групи.Искам да живея нормално,да не мисля,че утре няма пари за това и как да купя това,ако няма друго…Не искам детето ми да страда,защото майка му получава мизерна заплата от 300 лева,а има и заем към банка.А детето ми е добро и иска да учи в Англия…А сега вие ми кажете как да стане това,като не мога да отделя пари за уроци по математика,английйски,немски и т.н. За какво ли пиша изобщо? Пари няма за ядене,а какво остава за всичко друго,което е необходимо за едно нормално човешко съществуване.А може би трябва да си зададем въпроса: Ние хора ли сме или…? И още един въпрос: Ако това не е геноцид, то какво е тогава?…

  • izobiliebg@gmail.com says:

   Много отчаяно звучиш, Не трябва да се предаваш, така отблъскваш парите.

 • Електронна пропаганда says:

  Ако статията е ваша (с авторски права), интересувам се дали мога да я препубликувам с линк към вашия блог?

 • hi6tnik says:

  gordostta ni pre4i da si priznaem 4e ne sme mejdu 3 te procenta jiteli na planetata,koito defakto q vladeqt i upravlqvat. tova e edin ot golemite problemi na nas balgarite, 4e ne iskame da sme realisti i da ot4itame realno vazmojnostite i nivoto si,a jiveem sas samo4uvstvieto na gospodari na vselenata.kolko balgari mislqt sega kak se sazdava predpriema4esko na4inanie? kak se zapo4va biznes? kak se startira predpriqtie? kak se upravlqva?kak se proizvejdat stoki? kak se razprostranqvat, sahranqvat ,transportirat, prodavat?kak se finansira celiqt tozi proces? kak se zapla6tat razhodi za obslujvaneto mu? kak se tarpi haraktera na administrativnata sistema koqto ti pre4i i pre4i?kak vapreki neq se realizirat tezi produkti bilo to materialni ili intelektualni? i dali trqbva da zavijdame na tezi koito dvijat podobni procesi za da ima kakvo da rabotqt i papkat drugite?mai na teritoriqta na na6ta darjava vse po malko predpriema4i se navivat da se zanimavat s kakvoto i da bilo?zadavame li si vaprosa za6to? politicite trqbva kato pojarnikari da reagirat na tozi problem,za6toto po golqm ot hlqba ima li?ima li ne6to i nqkoi po vajen ot subekta koito sazdava produkt?ta nali v tova se sastoi magiqta na ikonomikite .bez da proizvejdame sme zagubeni ,zabraveni i pobedeni ot sveta koito se razviva sas svetkavi4ni tempove vsqka 4ast ot sekundata i varvi napred? zadavate li si tezi vaprosi skapi sanarodnici? ili si mislim 4e vsi4ko se slu4va prosto taka ot samo sebe si. slu4aino. vsi4ko zavisi ot nas i e skrito v bezgrani4nite sposobnosti na umovete vi.badete smeli,za da sabudite u vas tezi sposobnosti i da gi realizirate . ne 4akaite nqkoi da vi dade tova ,koeto sami po lesno bihte mogli da si vzemete ot jivota>>…

 • Анонимен says:

  Важно е отново хората да докажете безграничната си простотия, чрез малоумните си коментари.

 • MULTIMILQRDER says:

  хахахаха пари пари пари всеки се бори за нещо но дефакто всички сме слепи просто трябва да го желаеш и да вярваш в това което правиш и да подхождаш позитивно даже и към почти фалиралият си мижев бизнес но в бг всички са черногледи вклучително и аз до някаква степен КУПИРАЧИ :)

  • izobiliebg@gmail.com says:

   Здравей, много ми допада твоето мислене. Хората трябва да са позитивно, Понякога ни е нужна мъничка промяна в мисленето. Ако искаш пиши ми… Ще се радвам.

 • tania ivanova zoneva says:

  iskam 15000 leva

 • tania ivanova zoneva says:

  dovolna sam

 • tania ivanova zoneva says:

  iskam da spe4elia mnogo pari

 • tania ivanova zoneva says:

  pomognete m i

 • orlio says:

  za da ima kotaraci trqbva da ima mnogo koko6ki

 • Нели says:

  Благодарение на тази статия разбрах, че аз съм една от “кокошките” но съм тръгнала към “маймуните” бавно но вярвям, че и това ще се случи, защото го искам мн. мн. А с вяра всичко става без големи усилия най-важното е позитивното мислене.

  • izobiliebg@gmail.com says:

   Нели, прекрасен начин на мислене… Наистина. Възхищавам се на хора като теб.

 • omega_1964 says:

  парите и църквите са създадени за да държат народа в подчинение а данъците за да поддържат бедността който плаща данъци не става богат,а който вярва в църквата не става бог!!!!

 • Anonymous says:

  Ako niakoi znaeshe kak se pe4elat pari niamashe da go spodelia s vsi4ki.Stoim s 4asove rped kompytrite i kato zombirani 4etem glyposti i 4akame da stanem bogati ot nisto.

 • Anonymous says:

  ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!! НЯМА ХОРА ТРЪГНАЛИ И СТАНАЛИ БОГАТИ ПО ЧЕСТЕН НАЧИН !!! НЕПЛАЩАНЕ НА ЗАПЛАТИ ,ТЪРГОВИЯ С ДРОГА И ПР. ! КАКВИ МАЙМУНИ ,КАКВИ КОТАРАЦИ ,КАКВИ 5 ЛВ. ?!

 • grizli says:

  saprugat mi e kokoshka az sam maimuna,az darpam na pred a toi nazad,ne se polu4ava…

 • Яна Велева says:

  Много съм любопитна как биха отговорили учените от който и да е институт,а защо не и от харвардския: Как би изглеждал света,ако всички хора са в категория “котараци”?!?С тези квалификации,които са дадени за съответната група,хаусът ще бъде гарантиран според моето скромно мнение!

 • Мила Велева says:

  Ако обърнете внимание,на това колко процента от на населението на Земята(Такива хора са по-малко от 3% )държат останалите 97%,не се ли питате дали политиците работят в полза на населението на страната си,в полза на силните на деня държави или в полза на точно тези по-малко от 3%?А ако успеете да си отговорите на въпроса,не възниква ли втори: Къде тогава е свободната ни воля,с която би трябвало да управляваме живота си?

  • izobiliebg@gmail.com says:

   Мила
   всичко е в нас самите, не са ни виновни политиците и държавата. Просто Ние трябва да се променим.

 • Bogomil says:

  Izkam da imam 20 000 000 euro

 • petar080808 says:

  iskam da imam 1 milion evro

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==