Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Бял чай

PostHeaderIcon Бял чай

Бял чай

Белият чай е на особена почит сред любителите на чай. Тънкият му вкус и необичаен аромат се сменят с устойчивия сладковат остатъчен вкус. Казват, че тази напитка настройва за фино усещане на прекрасното.

При производството на този чай особено внимание обръщат на листата. Листът трябва да бъде нежен, затова най-качественото прибиране е през ранна пролет. За основен показател служи голямото количество бели власинки на повърхността на сухия лист. Така е защото, че той не се изпича, не ферментира и не се навива.

Белият чай е елитен китайски чай и се произвежда само в Китай. Всички производствени процеси се извършват само ръчно, ценят се много високо опитът и спокойното душевно състояние на работника. Още от древността в Китай се носи славата му като еликсир на безсмъртието. Става дума само за императорското безсмъртие, защото не само за простолюдието, но и за знатните, употребата на тази напитка оставала само в мечтите им. Говори се, че именно белият чай е направил Мао Цзе Дун известен дълголетник.

Трябва да се отбележи, че белият чай е много зависим от начина на съхранение и е много трудно да бъде транспортиран, за да не се подлага на ферментация. Съхраняват го в херметически затворени метални или керамични съдове (важно е да не са стъклени), на сухо и прохладно място. Стараят се в близост да няма силно миришещи продукти, тъй като чаят, особено белият, бързо попива страничните миризми. За да се подчертае ароматът на разтворилите се листа, трябва да се използва керамичен, порцеланов или стъклен чайник. Белият чай може да се запарва както зеленият: с вряла вода за 3-5 минути. Качественият продукт може да се запарва 3-4 пъти, понякога и повече пъти. Запарен чаят има жълтеникъв, зеленоват или червеникав отенък, с мек, сладък вкус и траен, удивителен остатъчен вкус.

Изследванията на учените са доказали и показали на практика, че противораковите свойства на този сорт са по-силни, отколкото на другите видове чай. Богат е също на витамини и спомага за по-добро храносмилане, укрепва имунитета и сърдечно-съдовата система, добре защитава от вируси по време на грипни епидемии. Освен това, благодарение на витамин Р, укрепва стените на кръвоносните съдове и е много полезен за тези, които страдат от болки в краката. Що се отнася до защитата о свободните радикали, тя е два пъти по-голяма от тази, на зеления чай.

 

Бял чай:

 

тагове: бял чай, белият чай, бял, чай, бел чай,

Comments are closed.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==