Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Изкуство по Фън Шуй – на какво трябва да обърнем внимание?

PostHeaderIcon Изкуство по Фън Шуй – на какво трябва да обърнем внимание?

Изкуство по Фън Шуй – на какво трябва да обърнем внимание?

Изкуство в спалнята

За да спиш спокойно съвсем не е достатъчно да си платиш данъците и готово. Фън Шуй допуска червен цвят по стените, но частично, само над леглото. Но в никакъв случай тапети с цветя, дори живи цветя не трябва да се поставят в спалнята! Отчасти това изискване е разбираемо и закономерно – през нощта цветята отнемат кислорода от въздуха и могат да възникнат проблеми със съня. Макар че е интересно, колко цветя трябва да има в една спалня за да не може човек да диша? Китайското учение е против растенията и заради това, че те отнемат енергията на спящия човек. Дори нарисуваните. Затова Фън Шуй настоятелно съветва да не се окачва картини с изобразени цветя. Особено над главите в леглото.

Всякаква друга картина срещу леглото ще бъде доста уместна. Особено, ако събуждайки се виждате нещо жизнерадостно. Но в никакъв случай есенен пейзаж, дори и най-светлият и най-красивият. По-добре е да е лято.

На кого не е приятно да заспива под звуците на ромоляща вода, усещайки се като край поток, фонтан, край морето или езеро. Отново не! Никакви изкуствени водопади в спалнята. Същото се отнася и до картините с вода – водопади, реки и ли морета. Това води до неразбирателство в семейството.

Забраната се отнася също и до фотографии на децата, родителите, приятелите, въобще на който и да е портрета; също така са забранени и изображения на животни.

Не е добре в спалнята да държите меки играчки и кукли (дори и скъпи за колекция). Те внасят емоции от детството и отвличат от любовта.

Все пак какво може да се държи в спалнята според Фън Шуй? Може само свои портрети, желателно върху платно и нарисувани с маслени бои. Пейзажите да са пролетни, летни или зимни, може да се поставят натюрморти с плодове. Това ще укрепи семейния живот.

Полезни са керамичните вази, съдове, статуетки и чинии. Те ще укрепят семейните ценности.

Холът (гостната стая) по зони.

Зоните в апартамента имат положително значение – това са зоните на парите, здравето и т.н. В хола се поставят много фигурки на животни. Ако от прозореца се вижда болница или друго негативно заведение, най-удачно е да поставите на прозореца фигурка на костенурка. Нямате пари, или не ви достигат – ще ви помогнат фигурки на жаби или дракон с перла в устата.

Ако сте неспокойни, фигурка на сова ще ви помогне да успокоите нервите си.

Ако искате да имате деца, си намерете щъркел. Разбира се не жив, макар че не се знае от кой ще има повече полза.

Скулптури и малки пластики на почти всички известни животни ще бъдат също от полза. Риби, слонове, тигри, дракони…, според Фън Шуй, ще ви осигурят щастие. Особено са полезни дървените фигурки. Също изображенията на вода – фонтани, растения. На живо и в картини.

На югозападната стена на хола в никакъв случай не окачвайте картини с теми на самота. Най-добре е там да поставите картина с ярки цветя (червени или оранжеви), или със слънчев морски пейзаж. А на северната следва да поставите с планински или водни мотиви.

В елементите на мебелите и картините не бива да има кръстове, чудовища или подобни орнаменти, защото ще привличат лоша енергия.

Кухнята и храносмилането по Фън Шуй.

В зоната, където стои печката е по-добре да се използват изображения или предмети със зелен цвят – картини с гора или декоративни украшения.

На югоизток не поставяйте картини със сребърни, златни или бели тонове. На юг избягвайте сини и черни отенъци, на югозапад още и зелени.

На североизток не поставяйте правоъгълни предмети и картини, на север – квадратни. На изток са забранени червените изображения.

Малка забележка, която не се отнася към изкуството: когато готвите, проветрявайте кухнята. Защото миризмата на яденето, колкото и да е вкусно, може да привлече отрицателната енергия Ша. Не се плашете, орнаментите с растения в пастелни тонове могат да победят Ша, по-точно, ще привлекат дружелюбната положителна енергия Ци.

Детската стая.

Зоните в стаята – игрова, учебна и спалня, трябва да бъдат разделени и по цвят.

Ако детето има бюро, внимавайте да не закачи зад гърба си нарисувани чудовища от анимационните филми. А и самите вие не поставяйте там картини с диви животни и вода.

Ярки тапети, мебели, плакати – всичко това е хубаво за децата. Зарадвайте се, ако вашето дете е налепило по стените на стаята си разноцветни плакати – това означава, че вашето дете има нюх за енергията Ци.

Когато купувате картини (ако сте поклонник на Фъншуй), е по-добре да се обръщате за консултация към арт-консултант. Той ще ви помогне да направите най-правилния и удачен избор.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==