Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Езикът на тялото – как да изглеждаме уверени в себе си?

PostHeaderIcon Езикът на тялото – как да изглеждаме уверени в себе си?

Езикът на тялото – как да изглеждаме уверени в себе си?

Понякога нашето тяло може да разкаже повече, отколкото бихме искали. Езикът на тялото е способен да издаде на събеседника ни за какво мислим и от какво се страхуваме. В много фирми по света, служителите, приемащи на работа нови сътрудници, имат познания за езика на тялото и прекрасно разбират за какво сигнализират тази или онази поза на кандидата.

Често пъти се чувстваме неловко и сковано в отговорни ситуации. Можем ли да променим това състояние и да продемонстрираме самоувереност? Съществуват определени жестове и маниери на поведение, които са способни да убедят доста хора във вашата увереност и да ги предразположи към вас. Какво е нужно за да правите приятно впечатление на всички, без изключение?

Усмихвайте се!

Когато един човек се усмихва, означава, че той не просто е щастлив и доволен, но и уверен в себе си. Усмивката му сигнализира, че той не се страхува от обкръжаващия го свят и се чувства напълно комфортно. Такива хора неизменно предизвикват симпатията на околните.

Изправете рамене си!

Обикновено, увереният в себе си човек не се прегърбва и не влачи крака. Заслужава да си изправите гърба и раменете, за да излъчвате сила и да впечатлявате околните с положителното си настроение. По-добре крачете широко, а не да ситните, страхливо оглеждайки се настрани.

Гледайте в очите!

Увереният човек няма какво да крие. Той не гледа в пода, не крие очите си, не гледа настрани, а спокойно издържа погледа на събеседника си. По време на разговорите е много важно да гледате в очите, защото така може да убедите вашият опонент, че сте искрен и уверен в думите си.

Извадете ръцете от джобовете си!

Не бива да криете ръцете в джобовете или зад гърба си. Това може да убеждава човека срещу вас, че все пак нещо криете. Най-добре е да държите ръцете си спокойни и отпуснати. Ако седите, например, може да ги държите върху коленете си или да ги държите върху масата или бюрото.

Обръщайте внимание на външния си вид!

Нечистоплътният човек с разрошени коси и миризма на пот може да предизвика съчувствието на обкръжаващите, но едва ли тяхната симпатия. А едва ли ще ви добави самоувереност. Заслужава си да отделяте внимание на външността си не само при отговорни мероприятия, но и във всеки един ден.

Излъчвайте спокойствие!

Много хора, на които се налага да водят сложен разговор, започват да шават краката си, да мърдат коленете си, да си играят с химикалката или прекалено активно да жестикулират. Това безусловно отвлича от чувството на страх и безпокойство, което ни изгаря отвътре. Подобни движения на тялото не са приятни за събеседника ни. Първо, тези движения показват, че вие нервничите. Второ, заразяват и останалите с подобна нервност. Няма никакъв смисъл от нервност – човекът срещу вас е обикновен човек, също като вас. Едва ли е, да речем, световно известна личност като Папата или Английската кралица – една аудиенция при тях настина може да е повод за вълнение. Най-добре е да се успокоите и да излъчвате спокойствие.

Не кръстосвайте ръцете си!

Този жест се приема от повечето хора като жест за защита. Така вие демонстрирате на околните, че не желаете да общувате или, че темата на разговора ви е неприятна. Едва ли ще увеличи симпатията на хората около вас. Тази поза е една от най-неудачните за събеседване.

Не правете излишни движения!

Много от нас по време на разговор постоянно въртят нещо в ръцете си, преплитат пръсти, сгъват ръцете си в юмрук или постоянно докосват лицето си или прекарват ръка през косата си. Такива жестове явно сигнализират за вашата неувереност в себе си. Най-добре е да се постараете да седите спокойно и да не правите прекалено много ненужни движения.

Да се харесвате на всички наистина не е възможно, но в определени ситуации е необходимо да впечатлите приятно околните. Не е важно къде се намирате – на събеседване или на среша, увереността и положителната нагласа винаги ще спомогнат да наклонят везните във ваша полза.

Излишно е да казваме, че всъщност това не са съвети за епизодични представяния пред хората около вас – ако за дадения момент успеете да се представите добре, но после карате по-старому, успехът ви ще бъде мимолетен. Тези съвети са да се настроите позитивно, да повярвате в себе си, това да стане ваша същност и винаги да го показвате на близките си или колегите си. Да бъдете ведри, силни и уверени в себе си! Успех!

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==