Free Tell A Friend
Tell a Friend
August 2018
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PostHeaderIcon Как да понесем по-лесно пътуването със самолет?

Как да понесем по-лесно пътуването със самолет?

Независимо от удобния начин за придвижване с помощта на авиацията, този вид транспорт е един от най-стресиращите за организма.

По тази причина за такова пътуване е по-добре да се подготвите предварително. Струва си да запомните някои правила, които да спазвате, за да бъде летенето без особени проблеми за вашето здраве и състояние.

Какво се препоръчва да се прави или не, по време на полета?

Непосредствено преди полета се постарайте да не употребявате газирани напитки – заради промените в налягането при летенето могат да се появят доста неприятни усещаиия. Най-добре да е вода или сок с витамин С (грейпфрут, ананас, портокал и др.) Кафе или чай е по-добре да не употребявате – те много успешно въздействат на нервната система, могат да спомогнат за развиване на тревожност, особено на тези, които се страхуват да летят ( на такива хора също предлагаме да се постараят да имат нещо под ръка, което да ги отвлича:книга, вестник, кръстословици..).

Също, заради сухия въздух в салона на самолета, е по-добре да снемете контактните лещи за да се избегнат неприятните усещания в очите (сухота и зачервяване) и да сложите очила.

Не забравяйте да вземете със себе си контейнер за лещи.

В самолета снемете обувките. В ръчния си багаж може да си вземете още един чифт чорапи, които да обуете върху вашите. Периодически въртете стъпалата, сменяйте тежестта от петите на пръстите и обратно или правете масаж на стъпалата. В някои брошури на летателните компании са дадени специални упражнения – не ги пренебрегвайте, а ги правете. На всеки час е желателно да ставате и да се разтъпчете. Не се препоръчва да кръстосвате краката си – тази поза причинява застой на кръвта в областта на малкия таз.

За удобство можете да вземете специална възглавничка за пътуване – тя ще поддържа главата ви по време на сън и ще създаде допълнително удобство на шията и около нея – шията няма да се умори и практически няма да отече.

Ако имате съдови проблеми, е по-добре преди полета да се консултирате с лекар. Възможно е да ви препоръча нещо за сърцето или поне обикновен аспирин в съответната доза – аспиринът разрежда кръвта и облекчава полета.

Ако по време на излитане и кацане, ви заглъхват ушите е добре да имате бонбони за смучене. Някои авиокомпании ги раздават на пътниците в самолета, но е по-добре да сте се запасили. При заглъхване може също да си отваряте широко устата, като че ли се прозявате.

По време на полета може да пийнете малко сухо вино. Но не злоупотребявайте с алкохола – не знаете как ще се отрази на организма ви голямата височина.

Желателно е, преди полет да се наспите добре – ще премахне излишната нервност.

Постарайте се да не летите с простуда или запушен нос. Усещанията при излитане и кацане са, като че ли в главата ви се взривява и това може да е проблем за вас, ако имате съдови проблеми.

Тези съвети ще ви помогнат с минимални здравословни неудобства да понесете полета и да пристигнете не като изцеден лимон, а пълен със сили, жизнени и добре изглеждащи.

Лек полет и приятно пътуване!

 

Първият български самолет:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==