Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Какви са лечебните качества на яйцата от пъдпъдъци?

PostHeaderIcon Какви са лечебните качества на яйцата от пъдпъдъци?

Какви са лечебните качества на яйцата от пъдпъдъци?

За много любители на храната пъдпъдъчите яйца станаха привично блюдо. Според хранителните и биохимични характеристики те значително превъзхождат кокошите и са изключително ценен антибактериален, имуностимулиращ и противораков продукт.

По тегло, пет яйца от пъдпъдъци са равни на едно кокоше яйце.

Кратка биохимична справка:

Един грам яйце на пъдпъдък в сравнение с обикновеното кокоше съдържа следните микроелементи и витамини:

Желязо – 4 пъти повече,

Витамин А – 2,5 пъти повече,

Мед – 2,2 пъти,

Витамин В1 – 2,8 пъти,

Кобалт -2,2 пъти,

Витамин В2 – 2,2 пъти,

Фосфор – 4,5 пъти,

Калий – 4,5 пъти.

Количеството на белтъчини и незаменимите аминокиселини в пъдпъдъчето яйце също са повече отколкото в яйцата на другите отглеждани птици. Могат да бъдат използвани в храненето и лечението на най-различни заболявания: анемия, при понижено и повишено кръвно налягане, силно главоболие; занижен имунитет, който като правило води до остри дихателни заболявания, хронични бронхити, туберкулозни интоксикации; заболявания на стомашно-чревния тракт, особено при язви и гастрити, панкреатити.

При разтройства на нервната система, малокръвие, захарен диабет, се проявява безспорен положителен ефект. Например, на болните от захарен диабет се препоръчва да изяждат по 6 яйца от пъдпъдъци седмично. Съдържанието на захар в кръвта може да се снижи с две единици. А при съблюдаване и на съпътстваща диета резултатите са още по-добри.

Медицинските наблюдения дават възможност да се твърди, че яйцата от пъдпъдъци са изключително ценен продукт и могат да бъдат препоръчвани както за лечебно хранене при различни заболявания, така и в храненето на отслабнали деца и възрастни, също и за население, живеещо в зони, неблагоприятни в екологично отношение; хора, подложени на радиоактивно облъчване, защото този вид яйца спомага за извеждането на радионуклеиди от организма.

Използването на яйца от пъдпъдъци съвместно с диетично хранене помага за укрепването на имунитета и възстановяване и подобряване на метаболизма в човешкия организъм, което е много важно както при различни заболявания, така и за подобряване общото здравословно състояние въобще. Благодарение на високото съдържание на фосфор, в сравнение с другите продукти, яйцата от пъдпъдъци са и много добър стимулатор при проблеми с потентността.

Яйцата от пъдпъдъци като диетичен продукт се усвояват лесно, без да имат някакви отрицателни последствия. За това свидетелстват наблюдения на лекари, принудени заради честите боледувания на децата си, да включват в ежедневното им хранене пъдпъдъчи яйца и само за няколко месеца са постигнали значително подобрение..

Спомагат за растежа. Деца, изоставащи от своите връстници, след употребата на яйца от пъдпъдъци са пораствали с 8-15 см, освен това витамин D, съдържащ се в тях в активна форма, възпрепятстват развитието на рахит при малки деца. Интересно е, че помагат и при заекване. В зависимост от природата на заболяването – вродено или придобито, или в резултат от нервно разстройство – след три-четири месеца употреба на яйца от пъдпъдъци, детето или възрастният човек започва да говори нормално.

Съдържащият се в яйцата фосфор стимулира умственото развитие, усилва паметта и ускоряват развитието на интелекта на децата и подрастващите, затова са полезни за деца със забавено общо развитие, също и за нормализиране обмяната на веществата и стимулиране на кръвотворните процеси.

Децата, редовно употребяващи на яйца от пъдпъдъци се учат по-лесно, по-добре възприемат уроците, лесно запомнят. Всички, употребявали яйцата на тези пернати като деликатес или като допълнително лечебно средство, са отбелязвали подобрение на самочувствието си и имунната система.

Пъдпъдъчите яйца се използват и козметиката.

И ако вие, уважаеми наши читатели, придобиете навика за укрепване на имунитета и подобряване на метаболизма, да изяждате всяка сутрин по 3-5 от тези чудни яйчица, то вие задължително ще почувствате прилив на сили и бодрост през целия ден. И само след 3-4 месеца редовна употреба вашето здраве значително ще се подобри.

2 Responses to “Какви са лечебните качества на яйцата от пъдпъдъци?”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==