Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Как да „изцедим“ максимална полза от лимона ? – част ІІ

PostHeaderIcon Как да „изцедим“ максимална полза от лимона ? – част ІІ

Как да „изцедим“ максимална полза от лимона ? – част ІІ

 Към първа част

Днес лимонът ще ни помага в домакинството. 

Премахва петна

За да премахнем мастилено петно от кожено изделие е нужно да се изтърка с кърпа, напоена с лимонов сок.
Ако вашето дете докато е рисувало е изцапало дрехите си с фулмастри, от петната също ще избавите лесно: нанесете лимонов сок и сол върху петното, изтъркайте и след това изперете по обикновения начин.
Лимоновият сок също чисти петна от кръв от дрехите.
Лимонът следва да се използва много внимателно при деликатните и цветни тъкани.
Премахва ръждата
За да се избавите от ръжда използвайте следното: нанесете върху предмета лимонов сок и посипете с морска сол. След това оставете предмета на слънце и след няколко часа от ръждата няма да има и помен.
Връща блясъка
За да върнете блясъка на металните тенджери или други метални или никелирани части, натрийте ги с остатъците от лимон и след това изплакнете. Повърхността ще стане огледална!
Против котления камък
Нанасяме върху замърсената повърхност, оставяме известно време да престои и след това изплакваме.

Против мравки и други насекоми
Не се паникьосвайте, ако са ви нападнали у дома мравки. Намажете с лимонов сок любимите им места и мравките в буквалния смисъл ще забравят пътя към вас.
Помага за съхраняването на плодовете
Ако в купа с плодове сложите и лимон, той ще помогне да запазите свежестта им – плодовете няма да се развалят преждевременно. Но ако поставите лимон до недоузрели банани, те ще узреят.
Чисти клетката на домашното животно
Ако имате домашни любимци – зайчета или хамстери, със сигурност знаете, че не е никак лесно да измиете клетката им. С помощта на лимоновия сок нещата ще станат по-бързо – изцедете лимон по местата, които вашето животинче, използва за тоалетна. Оставете да престои известно време, разбира се зверчето през това време не трябва да бъде в клетката. След това с четка изтъркайте и измийте с вода. Това средство е ефективно и безопасно за любимеца ви.
Избелва
За да върнете белия цвят на пожълтяла тъкан, пуснете я в кипяща вода, в която е добавен лимонов сок.
Избавя от миризми
Чистили сте лук, чесън или риба? Достатъчно е да измиете ръцете си с лимон и неприятната миризма няма да ви дразни повече.
Ако за вечеря сте приготвили миди, за които се предполага, че ще ядете с ръце, не забравяйте да поставите пред всеки гост купичка с вода и лимонов сок за измиване на пръстите.
За да се избавите от миризмата на микровълновата фурна, сложете няколко парченца лимон в чаша с вода и ги поставете там за две минути, включвайки на пълна мощност. След това, като изстине тази лимонова вода може да я поставите в хладилника и по такъв начин да освежите и него.
Когато готвите зеле и не ви е приятна миризмата, добавете в тенджерата парченце лимон.
И накрая, няколко думи как да съхранявате лимона.
В чинийка. Парчето лимон, което ви е останало поставете в чинийка, покрийте ги с чашка и …в хладилника.
Направете дупчица. Ако нямате нужда от целият лимон, а само от няколко капки, не го разрязвайте. Направете дупчица с клечка за зъби, изцедете колкото ви трябва, след това запушете с клечката и оставете в хладилника до следващия път.
Замразете неизползваната половинка, а при нужда, от замразената част настържете малко сърцевина. Още по-просто е да изцедите сока, да го сложите във формички за лед и да замразите. Така по всяко време ще имате под ръка лимонов сок.
Дано лимонът да е от вашите любими плодове!


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==