Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
За какво ни е нужен смеха?

PostHeaderIcon За какво ни е нужен смеха?

За какво ни е нужен смеха?

Замисляли сте някога, когато заливайки се от смях, какво се случва там вътре във вас? Защо смехът на някои прилича на ръмжене, при други на блеене, а при трети на кучешки лай?

Засмяхте ли се? Усмихваме се почти от самото си раждане, започваме да се смеем скоро след това, и ще се смеем до края на живота си. Какъвто и да е нашият смях, той ни прави по-здрави, по-бодри и издръжливи. Ненапразно казват, че смехът удължава живота.

Смехът пряко е свързан не с нещо друго, а с дихателната функция на организма. Когато се смеем, при вдишване, нашето дишане става по-дълбоко и продължително, а при издишване – кратко и често. При това, нашите бели дробове максимално се изпразват, а това е много полезно, защото през това време обмяната на въздух става четири пъти по-бързо от обикновено. Това, обаче не е всичко. По време на пристъп от смях, дори и най-глупавия, активизира работата на мозъка, повишава потентността, а имунната система започва да изработва най-полезните за организма хормони, хормоните на щастието и потиска негативните процеси – умора, слабост, стрес, ако такива присъстват.

Колко често се смеят децата! Как го правят леко и непринудено! Смеят се събуждайки се, от сутрин до вечер, на всичко и от нищо. Според статистиката, децата се усмихват по 400 пъти на ден и по 150 пъти се смеят. Възрастните, ах тези възрастни как са забравили да се смеят … – усмихват се само по 15 пъти на ден, а се смеят само по 6 пъти! Вземайте пример от децата!

Сигурно ще възразите – децата се веселят така, защото нямат вашите проблеми. Да, така е. Кой учи децата да се смеят, кой провокира този безгрижен смях? Като правило, това са възрастните или по-големите братя или сестри. Бебето е още в „пелени“ и близките вече се надвесват над него, правят муцунки, опулват очи, плезят език, само и само детето ни да не плаче, ада се разсмее. Така неусетно започваме да го учим и възпитаваме в него способността да се смее. При правилен подход това радостно възприемане на живота може да премине в култура на доброжелателност и оптимизъм. Което е изумително – най-новите изследвания с ултразвук показват, че бебетата се смеят още, преди да са се появили на бял свят!

Друг интересен факт е, че представителите на силния и слабия (условно слабия) пол, показателите на смеха са различни. При смеещите се мъже колебанията на въздуха в гърлото са със скорост 280 вибрации в минута, а при жените – два пъти по-бързо – 500 вибрации в минута. Освен това, както твърди статистиката, госпожиците въобще се смеят два пъти по-често от мъжете. Практически, във всяка минута могат не само да се усмихват, а и да се разсмеят от сърце. Кавалерите, вероятно помнят от детството си, че без причина не трябва да проявяват силни емоции – да плачат или да се смеят гръмогласно. Затова те обикновено отговарят на усмивката или поддържат женския смях.

Но ако едно момиче в отговор на своята веселост вижда постното лице на събеседника си, това е равносилно на присъда или осъждане. Така че, смехът не само „ха-ха-ха“ и „хи-хи-хи“, той е политика и дипломация!

Умните психолози учат да гледаме на живота си отстрани, като участници в скрита камера. Така и най-песимистичните ситуации и възприятия ще се сменят от сълзи и нерви на щастлива усмивка и звънлив смях.

Отидете срещу огледалото. Погледнете се. Направете муцунка! Подарете си една усмивка!

И се разсмейте! Силно! От сърце! Още, и отново! В този момент си подарихте здраве!!! Абсолютно безплатно! А какво по-ценно от това!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==