Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Кои са 10 – те навици, които водят най-бързо към бедност?

PostHeaderIcon Кои са 10 – те навици, които водят най-бързо към бедност?

Кои са 10 – те навици, които водят най-бързо към бедност?

Богатството не трябва а бъде приравнявано с усещането за щастие. Но именно богатството позволява на хората да се чувстват значими, ценеюни, уважавани и влиятелни! И най-главното – богатството позволява свобода, в това, което човекът върши.

Има много материали – статии, книги, където ни съветват как да постигнем успех, как да забогатеем и да се избавим от материалните проблеми. Сега нека да погледнем на този проблем от друг ъгъл! Ще се опитаме да определим десетте навици, водещи към бедност.

  1. Чувството на съжаление към себе си.

Настроените към бедност хора се самосъжаляват и смятат, че не им е предначертано от съдбата да бъдат богати. Някои се съжаляват за това, че са се родили жена (защото смятат, че мъжете имат повече възможности); други жалят себе си заради фигурата, която имат (стройните получават по-добри работни места); трети оплакват ръста си, националността си, цвета на кожата си, религията на предците си… Някои се оплакват, че все още не са се омъжили или оженили, а други – от пръстена, на безименния пръст, или от решението за развод; младите виждат източника на проблемите в неопитността си, възрастните – във възрастта си… Как мислите, ако един човек се оплаква заради някакъв дребен факт и по цели дни се фокусира върху него, как ще постъпват обкръжаващите го хора? Да се съжаляваш е прекрасен начин да се сдобиете многотонна котва, която ще ви спира по пътя на личното ви развитие и ще ви подсигури вечна бедност. Да оплакваш себе си е най-добрия начин за търсене на нископлатена работа и придобиване на жалко съществуване.

      2. Алчност

Постоянното търсене на цени с надписи „Намаление, Промоция“, обявления по витрините на магазините „Разпродажба“, нежеланието да се плаща за добро образование на децата си (защото на вас никой не е помагал), стремежа да се заставят служителите и работниците в собствената фирмата работят колкото се може повече и за колкото се може по-малко – ето това са верните признаци, че вече притежавате втория навик на бедните. Стремежът към тотална икономия не е признак на мъдрост, а индикатор за това, че изпитвате дисбаланс на доходите и разходите и подхождате към разрешаването му от към грешната страна. Програмираният за богатство човек е готов да плаща реалната цена на вещите, щедро да възнаграждава труда на своите помощници и същото очакват от другите.

3. Занимание с дейности, които мразите.

Ваня мрази да мие съдове, но никой не иска да й помага. Митко мрази да разхожда кучето, но го мързи да загради за него място в двора. Петров направо побеснява, когато трябва да прави месечен баланс, но никой от неговите заместници не може да го прави. Мария мрази работата си на одитор, но само така може да изплаща кредита си, който е изтеглила миналото лято за да си купи кола. Всички тези хора са готови за неуспехи и бедност – заради чувствата, които предизвиква необходимостта да правят неприятни неща. Ключът към спасението от третия навик на бедния човек е да правиш не това, което е нужно, а това, което ви доставя най-голямо удовлетворение.

Само в такава област ще получите отлични резултати!

4. Измерване на успеха с пари.

Бедният човек е сигурен, че само притежаването на някаква сума пари е способно да го зарадва. Само определена сума на сметка в банката може да го дари с възможността да почуства щастие от бутикова дреха, стилна къща, пътешествия, независимост от съпруга, или родителите, или от напускането на работата. Но практиката показва, че щастието така и не идва. Успешният човек мери щастието в единици, далеч по-значими от доларите, еврата или левовете. В какво именно, всеки решава сам за себе.

5. Харчене на повече пари, отколкото може да си позволи.

Кредитните карти и усмихнатите банкови служители охотно ви помагат да се окажете в яма с дългове. Та нали човек, не желаещ да стане успешен, не може да разбере разликата между полезния кредит, изтеглен за развитие на собствения бизнес и погубващия и погубващия го паричен заем за покупка на скъпа кола или луксозно жилище.

9. Избиране на мигновена изгода.

Желанието да получи веднага и максимално е вечна черта на бедните хора. Те не са способни да разберат, че устройвайки се на длъжност със средна заплата, но в солидна компания, след няколко години ще имат много повече, отколкото, ако обръщат внимание колко ще получат след един месец. Готовите за неуспех студенти обикновено говорят за това, как институтът само им губи времето, което са могли да използват за да „щипват печалбички“.

7. Хленчене

Животът е тежък? Направо ужасен? Наоколо дискриминация, корупция, простотия, престъпления… – как вие, нормалният човек ще намерите пътя към успеха? С всичко това веднага ще се съгласи всеки потенциален неудачник. Ваксината за този навик е креативността. Ще намерите уникални възможности да се борите с пороците на заобикалящата ви среда и ще бъдете победител в неизгодната за вас ситуация!

8. Сравняването на себе си с другите.

Пенчо мисли, че той е по-добър от своите съученици, защото само той е завършил осми клас само със шестици. Минчо е сигурен, че е най-лош от всички свои приятели, защото само той единствен не работи през лятната ваканция. Иван презира брат си, защото още няма лаптоп, какъвто вчера си е купил техния съсед. А на Петя й се иска да удуши приятелката си, защото има повече ухажьори… При всички тези хора е прекрасно развит осмият навик на неудачника – стремежът да сравнява себе си с другите. Помислете си, нужен ли е този навик, или по-добре да не се допуска външният свят да контролира вътрешния свят?

9. Измерването на богатството с пари.

Истински богатите хора не само са прекъснали връзката между щастието и финикийските знаци (избавяйки се от четвъртия навик на бедняците), но и са задраскали знака на равенство между размера на сметката и разбирането за богатство. Истинското богатство – това е умението да привличаш парите, да ги създаваш на празно място, да организираш нови видове бизнес – и тогава за вас няма да са страшни нито данъчните, нито прокуратури или открадването на номера на кредитната ви карта. Истински богатият човек не зависи от големината на собствения си чувал злато.

10. Изолиране от собственото си семейството.

Страхотни неудачници се получават от тези, които се отдалечават от собственото си семейство, обяснявайки постъпките си с нежеланието на близките да ги поддържат в трудни моменти – да им дадат пари, да ги разберат, да споделят убежденията им и други подобни… Те не разбират, че семейството е прекрасен източник на вътрешна подкрепа, към който винаги могат да се обръщат, когато във всички останали сфери не е останало повече нищо.

Само любовта на близките може да помогне да се изправите на крака, когато не е останала никаква надежда и тогава се достига истинското величие.

Пожелавам ви тези десет навика да не са и никога да не станат ваши, а да сте се запознали с тях само от тази статия.

 

 

3 Responses to “Кои са 10 – те навици, които водят най-бързо към бедност?”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==