Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Какви са тайните за развитието на паметта?

PostHeaderIcon Какви са тайните за развитието на паметта?

Какви са тайните за развитието на паметта?

Паметта е свойство на човешкия мозък, без което трудно можем да си представим човешкия живот. Всички ние се раждаме със заложена у нас възможност да запомняме различни събития.

Но съществуват и хора с феноменална памет и всеки един от нас е чувал за такива. Те запомнят огромно количество информация, която могат да възпроизвеждат много бързо. В редки случаи това е природен дар, а в повечето случаи е резултат от определени тренировки и целенасочено развитие на паметта.

Един човек, който има добра памет, притежава редица предимства. Добрата памет позволява:

-по-добре да се учите, по-лесно да изучавате нещо ново, да задълбочавате и увеличавате знанията си;

-ефективно да работите и оперирате с по-голям обем информация;

-по-бързо да разработвате нови идеи и стратегии;

-да се съхранят знанията колкото се може по-добре и възможност за оперативно им използване според вашите нужди;

-съхранявайки информацията за всички срещи, мероприятия и важни събития, ще имате възможност да я използвате през всяко време;

-по-добре да запомняте лицата и имената на хората, с които работите и общувате, а това във всяка професионална област е много важен навик;

-ще ви помогне при излизане пред аудитория да не си губите мислите и да не изпадате в паника.

Предимствата на добрата памет са очевидни и колкото повече време й отделяте, толкова повече полза ще имате за в бъдеще. За ефективното й развитие не е нужен някакъв сложен процес, просто трябва да спазвате обикновени правила.

Правила за добра памет

Доказано е, че ако един човек се храни правилно, той ще помага за развитието на собствената си памет. Яжте повече продукти, съдържащи витамини от групата В (В1, В2, В3, В5, В6, В9, В12). Те повече от всички други витамини оказват положително въздействие върху качеството на вашата памет. Консумирайте овесени, ръжени, пшенични ядки, бобови култури, орехи, птиче месо, млечни продукти.

Минимум два пъти в седмица включвайте в менюто си тлъста риба – рибената мазнина съдържа Омега-3 – компонент, който по най-добрия начин влияе на паметта и въобще на работата на мозъка като цяло. Най-важното е да балансирате своето хранене и да не забравяте, че някои витамини не обичат топлинна обработка. Затова по-често яжте сурови зеле, грах, моркови и тиква.

Четете повече разнообразна литература, старайте се да обхващате широк спектър знания. Учете чуждестранни езици.

Играйте развиващи игри, стимулиращи паметта, например шах, табла и др. подобни; решавайте кръстословици… и след определено време ще усетите, че сте започнали да съобразявате по-бързо.

Физическото натоварване спомага за увеличаване потока на кръв в главния мозък и способства за неговата активност. Затова гимнастиката, всевъзможните физически упражнения, различните видове спорт ще съхранят паметта ви за дълги години.

Пишете повече – съчинявайте различни текстове, правете проекти, водете дневник или блог, това укрепва мислите и също способства развитието на паметта.

Прекарвайте повече време на чист въздух, така ще насищате кръвта с кислород и ще подпомагате работоспособността и активността на мозъка.

Откажете се от вредните си навици, като пушенето и алкохола. На всеки е известно колко увреждат целия организъм. Ако искате да съхраните гъвкав ум, водете здравословен начин на живот! Мислете позитивно и гонете лошите мисли от главата си!

Да се надяваме, че тези нехитри начини за развитие на паметта ще ви помогнат и вие ще престанете да се оплаквате, че забравяте и че паметта ви изневерява.

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==