Free Tell A Friend
Tell a Friend
August 2018
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PostHeaderIcon Как да намерим своя път към успеха?

Как да намерим своя път към успеха?

Изписани са десетки книги, а може би и повече, за това, как да започнем да действаме ефективно и успешно, как да не се страхуваме да си поставяме високи цели. Някои от тези книги действително съдържат невероятни мъдрости, но неизвестно защо изложените начини не винаги са приложими за нас.

Днес ще споделим с вас някои идеи, как да намерите своя път към гарантирания успех, с какво да започнете и къде да търсите този път.

Поглед навътре – интроспекция

Всеки, абсолютно всеки, има определени достижения в своя живот. На пръв поглед те може да са обикновени, но ние всеки ден живеем със своите успехи и най-често забравяме за тях.

Първата крачка към новия успех е да си спомните своите предишни постижения. Тук, обаче, ви дебнат „подводните камъни“ на самоунижението. Ако не се възприемате като много успешен човек, отначало ще ви бъде малко трудно да откриете предишните си успехи. Но не се отчайвайте! Нужно е да се отпуснете и погледнете навътре, дълбоко навътре в себе си и да започнете да търсите и дори на пръв поглед , най-незначителните, най-дребните успехи. Препоръчваме ви даже да си ги запишете – ще се учудите колко много сте постигнали в живота си.

В никакъв случай не сравнявайте своите постижения с постигнатото от другите. Вашите успехи са си ваши, обичайте си ги и не ги подценявайте и не ги пренебрегвайте. Всеки има свой път в живота и вашите успехи са постигнати във вашите ситуации, където сте присъствали вие. Освен това, не бива да се сравнявате с тези които са достигнали върховете в своя живот или дейност, с която вие сте се захванали. Вие не познавате и не сте изживели техния път! Ще се почувствате като една малка мравка в сянката на едно съвършенство и всички ваши сили и вяра ще ви напуснат.

Сравнението с другите е полезно, ако ви помага да оцените колко успешно се движите към вашата конкретна цел. За това е нужно да се сравнявате с тези хора, които са малко над вас в нивото си на развитие именно във вашата област. Нека те бъдат за вас образец за подражаване и фразата „След като другия може, значи и аз мога!“ бъде пътеводна за вас! Но е абсолютно неправилно просто да се сравнявате с другите, които и да са. Бъдете сигурни, че когато е започвал, вашият „идеал“ също е правил грешки, които са били не по-малко глупави, от вашите.

Грешна стъпка е да имате към себе си високи изисквания. Помнете, вашите изисквания трябва да съответстват на това стъпало, на което се намирате, или може би съвсем малко по-високо, за да има към какво да се стремите.

Разделете своя предишен успех на малки части, може би на тухличките, от които е изграден вашия успех.

Сега, когато ясно виждате успехите си и чувствате сили да започнете нещо ново, да се справите с новото предизвикателство в живота си, ви съветваме да изпълните следното:

1. Изберете своя най-значим успех, за постигането на който сте вложили и изразходвали най-много усилия.

2. Как сте преодолявали трудностите и препятствията по пътя ви към целта?

3. Спомнете си какви емоции сте изпитвали във вашия път към успеха.

4. Какво ви е заставяло да продължите да се движите напред?

5. Колко последователни са били вашите действия?

6. Превъзхождаше ли крайният резултат вашите очаквания?

Анализирайте и други ваши постижения. Как сте се справили, за колко време? Когато размислите по тези точки, ще се убедите, че нищо не е толкова трудно, колкото изглежда. Използвайте вашите силни страни и се захващайте за следващите предизвикателства! След като направите първата крачка, ще дойде реда на втората и …колелото на успеха ще се завърти!

Това, което изглежда „страшно чудовище“ отвън, може да се окаже „пухкаво котенце“ отвътре!

Започнете още днес! Именно днес е денят за велики дела! Днес може да е най-малката, но първа, първа! стъпка към успеха. Но вероятно знаете, че: „ Пътешествието от хиляда мили започва с първата крачка!“

А други казват: „Не пожелавай на ближния си леки пътища, а пожелавай големи прегради и препятствия, защото те формират характера на човека и неговия стремеж към успех!“

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==