Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Как да станем щастливи?

PostHeaderIcon Как да станем щастливи?

Как да станем щастливи?

“Всички имат GSM-ми и компютри а щастие все няма и няма…“

Случвало ли ви се да наблюдавате тълпата? Някъде, в голям град, в препълнените улици. Как всички те бързат за някъде, със сериозни лица, всеки със своите мисли, всеки в своя свят. И всички са единствени, уникални и неповторими. Сигурно ще се учудите, но всички бързат към една и съща точка. Нейното име е щастие. Точно така, всички седем милиарди хора, ежедневно, съзнателно или несъзнателно се стремят към щастието…

В света сме толкова много хора и всички желаят да бъдат щастливи! „Но всички имат различно разбиране за щастие“, ще възразите вие. Разбира се, но щастието е едно – във всички случаи това е само едно чувство, бликащо от сърцето и изтичащо отвътре във всички посоки на света. И заради това чувство хората всекидневно работят, срещат се, общуват, развличат се, купуват, продават, учат, четат, раждат и убиват. Такива са различните разбирания на едно и също чувство – чувството за щастие.

Но най-удивителното във всичко това е, не че разбиранията за щастие са толкова различни, а че хората се опитват да постигнат нещо вътрешно и съкровено с външни средства. Именно тази илюзия успешно използва рекламния бизнес, мениджърите по продажбите и специалистите по пиар. Илюзия е, че вътрешното състояние може да бъде получено само с външни средства, че трябва да получите нещо и едва тогава ще сте щастливи. Да спечелите от тотото, да си купите нова кола или апартамент… и едва след това вие вече сте щастливи.

Всъщност, всичко обратно: отначало трябва да сте щастливи, а получаването ще стане от само себе си, по естествен и лек път.

Нека да караме подред и да пристъпим към практиката:

1. Всяка сутрин когато се събудите отправяйте следното пожелание: „Желая на всички щастие!“ или „Бъдете щастливи!“ и може те да си представяте вашите близки, приятели или познати. Или да удължите пожеланието: „Нека всички живи същества по света да бъдат щастливи!“. Думите могат да бъда по-различни, но важното е посланието да е с настройка за отдаване.

Защо това е нужно? Един от законите за щастлив живот гласи: Каквото даваш, това и ще получаваш. Казано по-точно, за каквото си настроен вътрешно, това и ще получаваш от външния свят ( късметлията винаги твърди, че има късмет и той наистина става магнит за късмета; неудачникът винаги твърди, че не му върви и той наистина е сляп за късмета си). Да настроиш подсъзнанието си на отдаване е една от основните цели на много практики и учения: молитви, обреди, поклонения, жертвоприношения и др. Когато нещо даваме, в подсъзнанието ни като че ли възниква програма „Имаме толкова много!“ и подсъзнателно започваме да действаме именно така, че да имаме повече. Това се нарича късмет.

Ако подсъзнанието ни е настроено на потребление, дълбоко в него се е вкоренил страхът, „няма да ми стига“, вместо вяра и любов, подсъзнателно имаме съответното поведение. Именно хората с особено подобна силни настройки са неудачници. На тях ще им е трудно да практикуват този начин, а ако се опитат, в тях ще възникне вътрешна съпротива. Щом само в съзнанието на заядливия егоист се появи намек за отдаване, веднага се активизират вътрешните страхове: „Няма да ми стигне“, „Това не ефективно“, „Защо пък аз?“.Те трябва дълбоко в себе си да осъзнаят нещата и да променят съзнанието и поведението си. Ако не го осъзнаят и тази полезна практика ще премине покрай тях и те отново ще са „къръци“ и неудачници. Е ние не сме такива, така че да продължаваме по-нататък…

2. Избавете се от илюзията, че за щастието ни е нужно нещо външно ( не е от значение какво е то: пари ли, слава ли, признание ли…). Бъдете щастливи и ще получите всичко каквото ви е угодно, не мислете как ще стане – всичко ще дойде при вас по естествения си път и без много излишни усилия. Това не означава да се отказвате от външните постижения, в никакъв случай. Просто трябва да имате правилно отношение. В източната философия се говори за „непривързаност“. Към външните цели вървете готови да приемете както успеха, така и провала, разбирайки че такъв е живота – щастието е винаги вътре в сърцето ни, независимо и свободно от превратностите на съдбата.

3. Отпускане то е много важен момент. Да си отпуснат, означава да си щастлив. За тази цел всяка вечер, преди сън легнете по гръб в леглото, затворете очи и наблюдавайте усещанията в тялото си. Отпускайте всички мускули: на лицето – очите, езика, клепачите; шията, гръбнака, корема, дишането, ръцете, бедрата, и т.н. до стъпалата (може и отдолу-нагоре). Ако съумеете да ги отпуснете, значи че упражнението се получило.

Когато почувствате, че сте се отпуснали напълно си представете ярка и приятна светлина, която ви облива и отмива от вас цялата натрупана мръсотия: умора, грижи, тревоги, стрес, болести. И всичко това изтича от вас надолу. Не размишлявайте и не анализирайте, просто нека тялото ви усеща всичко. Това е упражнение с много мощно действие. Ще усилите ефекта ако накрая благодарите и пожелаете „Желая на всички щастие“.

4. Отворете очите и душата си и открийте магията на дребните радости в живота и ще разберете, че да си щастлив не се иска кой знае какво: да си жив, сутрин когато се събудиш да видиш до себе си любимия, да усетиш уханието на детето си, да видиш небето над себе си, вятърът да разроши косите ти, някой да и каже „здравей“ и т.н. и т.н. – сами можете да продължите списъка…

Колкото и да сте недоверчиви, опитайте препоръките ни поне един месец. Тогава ще имате собствено и обективно мнение. Опитайте, резултатите ще са поразителни. Разбира се, може да използвате и ваши идеи, стига те да ви носят щастие и удовлетворение.

От все сърце ви желаем щастие!

 

Рецепта за щастие:

 

 

Тагове: самоусъвършенстване, целеустременост, личностна психология, психология на общуването, щастие

 

Comments are closed.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==