Free Tell A Friend
Tell a Friend
August 2018
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PostHeaderIcon Как да се избавим от комплексите си?

Как да се избавим от комплексите си?

В наше време много хора страдат от най-различни комплекси, започвайки от неувереността в собствените си думи или постъпки и завършвайки с комплекс за непълноценност. Колкото и да е странно, причината за всичко е страха. Страх да не сбъркаме, да не направим, нещо както не трябва, да се изложим и да станем за посмешище.

Страхът, който изпитват стеснителните и комплексиращите се хора, възниква заради факта, че те се сравняват с другите хора и започват да възникват съмнения в собствените им сили. Затова, за да се избавим от комплексите си, е много важно да осъзнаем, че в никакъв случай не трябва да се сравняваме с другите. Всеки човек е единствен и уникален, такъв, какъвто го е създал Бог. И на всички Бог е дал еднакви възможности. Никого не е пренебрегнал. Съвсем друго нещо е фактът, че техния страх маскира възможностите им. Страхът не им разрешава да се проявят. Запомнете, вие трябва да се чувствате свободно във всяка една обстановка, където и да се намирате. И не се страхувайте да грешите.

Не се плашете и не преживявайте. Страхът и преживяванията пречат да вземате правилни решения. Освен това, влияят и върху здравето ви – уви, съвсем не положително. Напротив, усмихвайте се по-често, смейте се! Страхът и преживяванията буквално ще изчезнат. Животът е прекрасен, когато си усмихнат и оптимист. И това е правилното решение! Хората сами си създават комплекси, когато концентрират вниманието върху някои свои черти, които приемат за недостатък. Това, което е комплекси за много хора, може да бъде достойнство за други. Зрънце, което изгодно ви отличава от другите. Отново всичко зависи от отношението. Правилно отношение към себе си, към своите достойнства и недостатъци – това е залог за живот без комплекси.

Обичайте се! Като вас няма друг на този свят и няма и да има! Няма човек без недостатъци, съвсем нормално и в реда на нещата е да имаме и положителни и отрицателни страни.

Започнете да вярвате в себе си. Проявявайте увереност в постъпките , работата и заниманията си. Има едно ефективно упражнение. Вземете лист хартия и напишете, какви черти на характера искате да придобиете. Например: „Аз съм уверен в себе си човек!“, „Не се плаша от грешки!“, „Нямам комплекси!“, „Не се страхувам от чуждо мнение!“. Може да ги напишете много пъти, може да ги залепите на подходящо място и да са ви постоянно пред очите. Добре е да ги казвате на глас. Повтаряйте всеки ден. След време задължително ще придобиете тези качества.

Знайте, че трябва първо да се харесате на себе си, а не на другите хора. На другите трудно можеш да се харесаш. Именно това отличава уверения човек, от съмняващия се в своите сили. Случва понякога, хората, които знаят правилните неща, да се страхуват да се изявят, страхувайки се да не им се присмеят, плашат се от мнението на другите хора.

Много е важно да бъдете уверени в себе си и в своите думи, но не по-важно е да казвате истината и да живеете в хармония с нея. Тези качества, взети заедно ще ви направят истински щастлив човек. Ще бъдете уважаван, нещо повече, вас ще ви обичат! А любовта е върхът на всички отношения. Вашият живот ще стане интересен и незабравим!

 

 

 

One Response to “Как да се избавим от комплексите си?”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==