Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Струва ли си да се измъчваме с диети?

PostHeaderIcon Струва ли си да се измъчваме с диети?

Струва ли си да се измъчваме с диети?

 

Всяка жена отделя специално внимание на външността си. Повечето от нас периодически се качват на кантара, за да се убедят, че всичко е наред. Е, ако се увличаме по сладичко или пържени картофки, може и да се наложи известно ограничаване. Умереното гладуване безусловно не е вредно за организма. Но прекомерното увлечение е способно не само да навреди на здравето ни, но и да ни лиши от душевно равновесие.

Много диети обещават да направят чудеса и да ни върнат стройната фигура едва ли не за няколко дни. Ясно е, че на всички нас ни се иска да сме стройни и стегнати, но струва ли си да се измъчваме с извънредни и екстремни диети? Прекалено бързата загуба на тегло не е полезна за здравето. Какви опасности дебнат, тези, които са решили бързо да свалят излишните килограми?

Ефектът на компенсацията

След няколко дни на диета, закопнели за нормална храна, много жени наблягат на храненето с удвоена сила и ядат за четирима. Така е, защото организма иска да компенсира недояждането. Това води до нови повишаване на теглото. Не остава нищо друго, освен отново да започнете диета. А след диетата – отново да се наядете насита. Колкото и забавно да изглежда отстрани, за много любителки на диетите това е истинска катастрофа. Те никак не могат да овладеят чувството на глад след приключването на диетата. И колкото диетата е била ограничителна, толкова по-голям апетит им се отваря впоследствие.

Увисване на гърдите

За съжаление, не е възможно да се накара тялото да отслабва само на определени места. Най-често се засягат участъците, които бихме искали да запазим в първоначалния им вид – пищни и закръглени. Когато една жена бързо сваля килограми, най-често се сблъсква с проблема на увисналите гърди и кожа. Това се случва най-вече, когато загубата на тегло е значително. В такива случаи тялото приема известна закръглена форма.

Недостиг на витамини.

Съществуват множество диети, предлагащи на своите последователи да се хранят само с един вид продукти. Организмът не получава необходимите му вещества, съдържащи се в другите хранителни продукти. Подобни диети едва ли ще навредят, ако са за 1-2 дни. Но ако се правят за дълъг период от време, те могат действително да станат опасни за здравето.

Чувство на срам

Доста дами, използващи често диети за отслабване, изпитват чувство на срам, ако им се случи да ядат малко повече от обикновено. За такива жени храненето престава да бъде наслаждение, а се възприема по-скоро само като причина за излишно тегло и повод за безпокойство и неудовлетворение. На такива любителки на диети трябва да се напомни, че не трябва всичко да вземат толкова сериозно. Понякога можем да си позволим да се отпуснем и да хапнем нещо вкусничко.

Лошо настроение

Много жени не се чувстват особено конфортно когато се лишават от обичайната порция месо или от десерта. Често пъти им се разваля настроението само от мисълта, че подобни мъчения ще им се налага да търпят цели 7, 14 или да речем 28 дни. Продължителната диета, заставяща постоянно да се изпитва чувство на глад е способна не само да разтрои живота ни, но и да причини депресия. Затова не си струва да се прибягва до радикални методи, разрешаващи в рамките на деня да се изядат един-два листа салата или едно-две парченца ябълка.

Независимо от това, че идеалът за красота в наше време са стройните и спортно изглеждащите хора, един човек, притежаващ по-обемна фигура има не по-малко шансове да се хареса на обкръжаващите го, да срещне своята любов и да живеят дълго и щастливо. Много мъже открито говорят, че им харесват пълничките жени със закръглени форми. Затова не си заслужава да се отслабва само за да се харесате на представител от другия пол.

В края на краищата, ние привличаме вниманието на околните не само с фигурата си. Ако се наслаждате на живота във всичките му проявления, ако сте естествени, с позитивен и ведър характер, задължително ще привлечете вниманието и симпатията на хората около вас. Даже и да нямате идеална фигура, много по-важно е да имате „идеална“ душа!

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==