Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Как да се избавим от ревността? – няколко практически съвета

PostHeaderIcon Как да се избавим от ревността? – няколко практически съвета

Как да се избавим от ревността? – няколко практически съвета

 

Преди всичко, е нужно да анализираме самото понятие „ревност“. В Тълковния речник откриваме следната формулировка: „Ревността представлява мъчително съмнение във нечия верност или любов. Да ревнуваш, да изпитваш чувство на ревност…“ С други думи казано, ревността е чувство на съмнение дали те обичат, или не.

Ревността може лесно да се появи на празно място и да бъде насочена към някого, или към нещо, каквото и да е и може да достигне абсурдни размери. И когато любимият се появи, вместо радост започва разбор: къде беше, защо, не ме обичаш…и т.н. и т.н. Вместо щастието да бъде редом, да изпитваме наслада от близостта , получаваме развалено настроение, обида, раздразнение и куп най-различни горчиви чувства.

Да ревнуваш, лошо ли е, или е добре? Субективно отношение. Разбира се, най-често ревността е разрушителна. Човек е сляп в ревността си, и като правило, пред нищо не се спира за да „завоюва“ отново обекта на своята любов. Със своята ревност може да побърка другия човек и често пъти краят е печален. Но да не отричаме, че ревността затопля чувствата и понякога, при правилно изпълнение, даже може да ги възроди. Не напразно, често чуваме фразата „ревнува – значи обича“. Значи, на зададения въпрос няма еднозначен отговор и не може да се каже, че ревността е вредна и че не нужна съвсем.

Как да се избавим от ревността? От тази ревност, която ни пречи да живеем, когато самите ние не сме в състояние да се справим с нахлулите в нас чувства, които са способни да разрушат и нашия живот и този на любимия?

Традиционния отговор е да се консултирате с психолог. Нищо лошо. Но ,според мен, доста зависи от самия човек, от неговите желания. Ако не искаме – никой не може да ни принуди!

Какво конкретно може да се предприеме в дадения случай и от къде именно да се започне…

Първо, и това е основно, е да се успокоим. Да седнем и спокойно да помислим, да се опитаме да установим истинската причина на случващото се. Рядко някой може да понесе безпочвената, необоснована ревност. По-точно никой не може да понесе тази напаст. И действително можем да останем без човека, който обичаме. А това не го искаме, нали?

Второ, да се заемем с нещо, което ни доставя радост на душата, което да може да ни отвлече колкото се може повече от лошите мисли и да се настроим положително. Нали никой няма да отрече, това което отрицателната настройка нанася в живота ни – САМО най-лошото. Затова, въпреки всичко, трябва, колкото се може по-бързо да се избавим от всичко негативно: емоции, спомени… И да мислим за нещо хубаво, нещо приятно. От една страна – не е трудно, от друга – духовно занимание.

Трето, да се опитате да поговорите откровено и спокойно с любимия. Наистина, и това има своите нюанси и минуси. Защото и това може да се случи – колкото повече говорим, толкова повече не се разбираме…Откровеният разговор е цяла наука, изкуство на общуване. Ако успеете да постигнете своето, избягвайки възможността да обидите любимия, което несъмнено, само ще влоши отношенията ви – това ще бъде победа! Приятна победа…

Четвърто, важно е винаги да помним следващото. Истинската любов, истинските чувства – те даряват щастие и свобода. Трябва да обичаш не заради себе си, а заради любимия човек. Нека да бъде щастлив редом с мене. Не аз редом с него, а той с мене. Има разлика, нали? Истинската любов изисква винаги жертви. Влюбването е егоистично. Освен това, трябва да признаем, че всякакви разбори, упреци и особено скандали само съкращават живота ни, а на нас ни е даден само един живот и на никой не му е известно колко му е дадено да живее. Не е ли по-добре да се наслаждавате на всеки миг,всяка минута заедно с вашия любим? Живейте сега! Не вчера, когато бяхте сами и не утре, когато отново можете да се окажете сами! А сега, когато сте заедно – вие и вашия любим!

Прави са тези, които смятат, че колкото е по-напрегнат и сложен животът, толкова по-спокоен и балансиран трябва да бъде човек, защото само така могат да се преодоляват безкрайните стресови ситуации… Напълно съм съгласен с тази гледна точка.

 

Ростислава-Ревност-Балада

Стоян Михалев ревността

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==