Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Как да се избавим от агресивността?

PostHeaderIcon Как да се избавим от агресивността?

Как да се избавим от агресивността?

Много семейни разправии стават не заради недоволството на съпрузите един от друг, а заради външни причини. Шефът ви днес е бил кисел и си го е изкарал на вас, настъпили са ви в автобуса, пробутали са ви развалени домати на пазара и т.н., причини безброй… и ето ви готови поводи за кавга. Жертви има и вътре в семейството: обядът не е готов, а ако е готов – не са наготвили това, което сте искали; децата правят пакости, викат, бягат или са получили двойка в училище; жена ви е изхарчила повече пари за дрешки, а за мъжа да не говорим – откога кранчето на чешмата капе и колко пъти сте му казали да го оправи… И тъй нататък,, само да имате желание, поводи колкото искаш.

Привидно всичко в семейството е наред, но подобни сцени подкопават отношенията като капещата вода – капка по капка. Наистина поскарали сте се, помирили сте се, но капката горчивина остава, ако станат две, три, започват да дълбаят.

Разбира се, че в едно семейство се случват разправии. Не винаги заради външни причини. Затова не си заслужава да се допускат излишни търкания – достатъчни са тези, които са неизбежни в съпружеския живот. Изниква въпросът къде да денем тази агресия, която сме пиели от външни причини?

На Изток е съществувал интересен обичай: издигали са паметници не само на успешни и известни хора, а и на бездарни. При това всеки, който желае, е можел да замери паметника на омразния „вожд“ с гнили домати или запъртъци, т.е. да изрази отношението си към дадената личност, а и да се избави от агресията. Подобен начин успешно намалявал революционните настроения. Подобни методи могат да бъдат използвани и сега, разбира се, с известни модификации.

Някои психолози препоръчват „ръмжене на тигър“. Върнали сте се от работа, настроението ви е далеч под нулата, нервите са ви опнати, ще се пръснете от агресията, която е трябвало да удържате през целия работен ден (на шефа си не можете да крещите). Не чакайте някой от семейството ви да ви дава повод за да експлоадирате. Влезте в банята, погледнете се в огледалото и …започвайте да ръмжите. Силно, колкото искате! Изразително! Излейте в рева си цялата си ярост, гняв, обида. Като истински гладен тигър, търсещ храна. Вибрациите, които неизбежно се получават когато ръмжите се отразяват благотворно на организма – те са на същия принцип, както галите мъркаща котка.

Ръмженето не подхожда на всички. Има стеснителни хора, които не са в състояние да изкарат от себе си не рев на тигър, а дори котешко мяукане. В такива случаи, агресията може да пренесете върху предмети, както при древните паметници, можете да нарисувате образа на този, който ви е ядосал и го драскайте, късайте, мачкайте, правете го каквото си искате. Или цепете дърва – страхотен фитнес, физическа сладка умора и невероятно разтоварване. Ако имате възможност за спортен ъгъл, непременно се обзаведете с боксова круша, тя с охота ще поеме напрежението ви. Както при древните паметници.

Друг начин е да легнете на леглото и да удряте с пети матрака – това „упражнение“ не само че сваля вътрешното психично напрежение, но и не лошо тренира мускулите на краката и коремната преса.

Помага и боят на възглавници. Ако използвате и тупалката, ще ги избавите от праха. Нито една съвременна прахосмукачка не е в състояние да премахне толкова прах, натрупвана във фотьойлите и канапетата, колкото обикновената тупалка.

В последно време се появи още един начин за избавяне от внесената агресия: онлайн-игрите. Такива като „убий чудовището“, „спаси планетата“ и т.н. Чифт нарисувани трупове на чудовища, вече сте си отмъстили и агресията вече я няма – като спукан балон е. Макар че, в онлайн-игрите дебне друга опасност – можете да станете зависими от игрите.

Друг, може би най-лесен начин, е да прекъснете пътя на агресията – по някакъв начин тя да не влиза в дома ида не я пренасяте върху близките ви: например, можете да слезете една спирка по-рано и вървейки пеша да свалите малко напрежението; идете на гости на ваш приятел дори и за малко, влезте в едно заведение, изпийте едно кафе или една бира – самият престой ще ви разведри и разтовари, купете си един безобиден „жълт“ вестник, прочетете нещо неангажиращо, ще ви отплесне.

Ако си имате свой начин да убивате агресията в себе си е отлично, много по-добре е отколкото да я изливате в семейството си, те нямат вина и не бива да я поемат. Ако ли не, използвайте нашите съвети, или импровизирайте. Няма никакъв смисъл или полза от нервно напрежение, то има свойството да се пренася от човек на човек и да съсипва еднакво всички. Нищо в този живот не си заслужава да си късате нервите и да си съсипвате излишно здравето!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==