Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Защо мъжете изневеряват

PostHeaderIcon Защо мъжете изневеряват

Защо мъжете изневеряват

Отговорите на въпроса: „Защо мъжете изневеряват?“ могат да бъдат най-различни. Например, обикновеният „средностатистически“ мъж може да изневерява на жена си, ако тя е студена и не го допуска към себе си и той постоянно се намира в състояние на полов глад. Друг вариант – когато особено темпераментни мъже имат много извънбрачни връзки, защото една партньорка, дори идеална, просто физически не може да ги задоволи – явление не толкова често срещано, но все пак съществуващо.
В такива случаи става дума по-скоро за телесна, а не за душевна изневяра. Но, за съжаление, при човека това е трудно да бъде разграничено. Изневерите са страшни, не като факт, а като емоционално въвличане в нови отношения, които могат да се превърнат в заплаха за съществуването на брака. Отначало изневеряваш с тялото си и … въобще не забелязваш кога си се влюбил! Особено в случаите, когато в семейството любовта отдавна си е заминала, ако въобще някога такава е имало.
Изневеряват и от скуката на обикновения живот. Срещата с любовницата се възприема като празник, като вълнуващо приключение на фона на сивото ежедневие. Именно такива изневери обикновено се опитват да представят като фактори, укрепващи семейството. А в това аз някак си се съмнявам.
Изневеряват като отмъщение, от злоба към съгрешилата съпруга, в пристъп на гняв и ярост, често пъти без дори да са разбрали ситуацията, ей така, на вятъра, просто напук.
Изневеряват, за да докажат нещо на себе си или на хората около него, например, своята мъжественост, сексуална привлекателност и т.н. и т.н.
Изневеряват от корист, от душевна празнота, от общи психологични сривове, от идейни съображения.
Изневеряват и просто от любопитство, но това се отнася основно за хора, създали прекалено рано семейство.
В същото време много рядко съпружеската невярност засяга тези семейства, където мъжът и жената са не просто обичащи се съпрузи и родители; а и приятели, и любовници, на които никога не им е скучно един с друг, в това число и в секса. Разбира се, такива идеални семейства са малко. Но не са чак толкова малобройни, колкото ги мислят хората, нещастни в брака.
Така че, преди да осъждате неверния съпруг, се постарайте, колкото е възможно, да оцените своята част от вината.
Ето ви за пример една доста характерна ситуация. Млада, симпатична жена – идеална, от нейна гледна точка, съпруга и майка на две деца научава, че мъжът й когато е бил в командировка е имал кратък роман с негова сътрудничка. Оскърбена до дъното на душата си, тя веднага го изгонва. По-късно, анализирайки ситуацията на консултация при психолог, тя разбира, че е прибързала с вземането на толкова радикална мярка, защото с много неща самата тя е провокирала измяната. Живеят в тежки икономически и жилищни условия заедно с родителите му, мъжът е бил против раждането на второто дете. Той смята, че трябва отначало да решат жилищния проблем. Но жената не се съобразява с неговото мнение и се доверява повече на себе си. Резултатът е години наред мръсни пелени, недостатъчни средства за съществуване, хроническа умора, и като следствие крайно нередовен сексуален живот. Естествено, колкото и да е обичал жена си, никаква любов няма да е достатъчна, за да компенсира дългогодишните мъчения на недоустроения бит и липсата на секс. Разбира се, мъжът е виновен за изневярата, но кой е виновен, че той е бил готов да се поддаде на изкушението?
И така: ако ви се отдало да определите степента на своята вина и ако тя, според вас е достатъчно голяма, си струва да се борите за семейното си щастие. Първо, постарайте се да се отнесете към ситуацията спокойно. Повярвайте, вие не сте единствените – около вас има също такива измамени жени. Просто, ако те не са глупави, не афишират това. Възможно е и самите вие да не сте безгрешни: ако не сте изневерявали на мъжа си, сигурно сте обмисляли такава възможност, което според законите на морала и нравствеността е едно и също. Затова не правете от случилото се трагедия. Не бъдете излишно принципна и не си поставяйте за цел да накажете изменника. Вашата задача е да запазите семейството си. В края на краищата, защо да подарявате на съперницата си, нещо, което все още ще ви е от полза.
Успехът на вашето начинание зависи много от конкретната ситуация и от характера на мъжа ви. Мъжете-хаймана, например, изискват съвършено друга тактика, отколкото увличащите се рядко, но сериозно. Първият тип мъже – от една страна е безнадежден, но от друга страна е безопасен, от гледна точка на заплахата за цялостта на семейството. Но, когато се влюбват тихите, мълчаливите – хора положителни, са необходими сериозни мерки. Такива хора са способни на всякакви безумства.
Какво трябва да се прави? Първо – не се отпускайте. Ако увлечението на мъжа ви не е мимолетно за ден-два, трябва да се превърнете не в глупава истеричка, а в мъдър пълководец, подробно разработващ своите действия. Може да ги разделите на два етапа: трябва да убедите мъжа си, че приятелката му не е толкова добра, а вие – не сте толкова лоши, колкото му изглеждате. Като съперницата сама трябва да разкрие лошите черти на характера си. Вашата работа е да създадете за това необходимите условия. Най-добрият начин е да я накарате да го ревнува от вас. За това са подходящи всякакви средства. Нека да поработи фантазията ви. В пристъп на ревност една жена не е особено привлекателна за мъжете. Нека той да е принуден да се оправдава пред нея, нека тя да му прави сцени. В битката за един мъж ще загуби тази, която злобее повече. Относно промяната на външния ви вид, което обикновено съветват в такива случаи, ако мислите да го правите, направете го мигновено и радикално.
Желателно е вашата красива промяна някой да оцени положително, например, някой дошъл у вас на гости. Тогава няма как мъжът ви да не забележи. В една древна източна приказка се разказва, как една мъдра жена, научавайки, че мъжът й е довел в къщи млада наложница, започнала да ходи рошава,със стари дрехи, нарочно мажела лицето си със сажди. И когато след няколко седмици мъжът й се поуморил от младата си възлюблена, съпругата му измила саждите от лицето си, намазала се с благовонни масла, направила си красива прическа, облякла нови дрехи. И мъжът й бил поразен отново от нейната красота… Разбира се, това е само приказка, но аз се надявам да имате мъдростта да се възползвате от гениалния съвет и да се превърнете от Пепеляшка в Принцеса и то навреме!
А ако ви се отдаде да възстановите и духовната си близост, да си спомните вашите общи интереси и увлечения, имайки впредвид неговите вкусове, навици и привички, вие имате всички шансове той да се влюби във вас отново. И тогава, на безумно влюбения във вас мъж може и да се прости. Не е ли истина? А може би, не. Тогава,запетайките в решението „Да накажеш не трябва да помилваш“ ще поставите вие!

One Response to “Защо мъжете изневеряват”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==