Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Втори брак – за какво трябва да бъде готова втората съпругата?

PostHeaderIcon Втори брак – за какво трябва да бъде готова втората съпругата?

Втори брак – за какво трябва да бъде готова втората съпругата?

Всяко момиче мечтае да се омъжи щастливо и да бъде като в приказката: „Живели те дълго и щастливо и починали в един и същи ден“. Но, животът е е значително по-богат и от най-развинтените фантазии и от който и да е сапунен сериал. Хората, предполагайки, че бракът се сключва в „небесата от щастие“, често пъти смятат, че там те се и разпадат.

Затова, след първия неуспешен брак поемат по трънливия път в търсене на нова любов, ново щастие. Всичко би било добре, но миналото не можеш да скриеш или изхвърлиш като стара вещ, освен това и общественото мнение може да те притисне. За какво трябва да бъде готова „втората“ жена за да не разбие семейния кораб в неминуемите подводни рифове на спомените, натрупания опит или общо приетите стереотипи?

Да си спомним приказката:

Живели някога един крал и кралица и всичко при тях било просто прекрасно. Но при раждането кралицата напуска белия свят и оставя нещастния крал с малкото момиченце. И тук на сцената се появява яркият отрицателен образ на злата и проклета втора жена – мащехата. Но животът съвсем не е приказка.

Следващата съпруга по-лоша ли е предишната?

Вероятно мнозина са чували фразата, или подобна на нея: „Първата жена е от Бога, втората от хората, а останалите – от дявола!“ Но само в приказките съществува стереотипа „всяка следваща жена е по-лоша от предишната“.

Има нещо оскърбително и обидно в израза „следващата жена“, нещо математическо. Като че ли не става дума за жив човек с чувства и мисли, а за някаква вещ или явление.

На някого е изгодно да съществува мнението, че следващите жени са по-лоши от предишните, ( а мъжете, дали, съдейки по народната мъдрост, с всеки път стават все по-добри и по-добри)? Разбира се, такъв вариант е изгоден на първите жени. Първо, защото да задържат мъжа в семейството, второ, за да обидят втората съпруга.

Но нима е възможно страхът „ по-добра от мене в цял свят няма да намериш“ да привърже за цял живот? На тази въдица могат да се хванат само неуверените и слабохарактерни мъже. .

Не е възможно да унижиш една жена за това, че тя е втората – работата не е в бройката, а в любовта и отношението на мъжа към нея. Жалко, ако първата съпруга е имала само едно достойнство – да бъде първата.

На хората е присъщо да грешат и да се учат от грешките си, затова е логично да се предположи, че помъдрелите мъже правят по-правилен избор. Макар, че съществуват и такива, които попадат все на един и същи тип жени.

Според статистиката, вторите съпруги са по-млади от първите, по-красиви и вторият брак е по-стабилен от първия. Но за статистиката, да не забравяме следния анекдот: „Каква е средната температура в болницата ви? Единият пациент има +40, другият в моргата е с -40. Значи, средната температура е нула…“

Бившите съпруги „бивши“ ли са?

По мнението на психотерапевта Берт Хелингер, автор на метода на системни семейни модели, бивши съпрузи и съпруги няма – всеки има своето място в живота и съзнанието на другия и всеки изпълнява своята роля. Но често пъти да се осъзнае и разбере, че предишните жени не са ви съперници, или приятелки, е много сложно. Особено в случаите, когато се сравняват поведението и постъпките на жените като някакъв вид съревнование – коя изглежда по-добре, коя има по-успешна кариера и т.н. Изтормозващото съперничество просто е ненужно – настоящата съпруга е избрана в момента от съпруга си и е обичано от него, а бившата е в миналото. По-правилно е да не си хабите силите за изясняване на отношенията с бившата, а за укрепване на отношенията със съпруга си. От правилния и рационален подход към миналото на съпруга ви, зависи вашето бъдеще. Вие не сте способни да промените отрицателния му опит, но във вашите ръце са новите отношения да бъдат приятни, щастливи, изпълнени с обич и доверие.

Ябълката на раздора

Така често наричат децата от предишните бракове. Също така ги сравняват с троянския кон – в никакъв случай не бива да бъдат пускани да прекрачат прага на дома ви. Не трябва да се забравя, че след като сте казали заветното „Да“, вие сте поели всички задължения, всички дългове, цялата отговорност на съпруга ви. Затова децата на вашия избраник са ваши деца, ваша грижа. Да се опитвате да се отделяте от тях, или да отделите него – още по-зле, – това няма да доведе до нищо добро. Вашият мъж ще остане с впечатление, че вие сте съвършено безразлични към неговите тревоги и очаквания. от и постепенно ще санете причина да се появи отделен от семейството живот.

Другият въпрос е, че трябва да уговорите как ще се плащат издръжките, срещите с децата да не бъдат в ущърб на новото семейство. Ще бъде отлично, ако успеете да установите добри отношения и контакти с децата на мъжа ви. Но не бива да забравяте, че вие никога няма да бъдете по-добра от родната им майка, колкото и безпътна да бъде тя. А и за какво ви е такова самоутвърждаване пред едно дете? Позволете му да запази светлия образ на родната си майка – това ще бъде несъмнено ваше достойнство, защото по този начин ще запазите психиката на младото създание, ще зарадвате мъжа си с разумното си отношение. Упреците и оскърбленията към бившата съпруга няма да ви украсят, по-добре е да мислите за себе си, за своята любов и нейното развитие.

Ако една жена се чувства сигурна, любима, обичана, единствен – на нея й е безразлично коя по ред е тя, или какво говорят за предишните или за нея. Това зависи от нейната душевност, сили, от семейната любов и от правилното отношение на съпруга в дадените ситуации.

Късмет и любов безкрайна в новия ви брак!

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==