Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Как да изберем цвета на косата си

PostHeaderIcon Как да изберем цвета на косата си

Как да изберем цвета на косата си

Как да изберем подходящ цвят за косата си

Как понякога е толкова трудно да уцелим новия цвят на косата си. Много жени обичат да експериментират – веднъж искат черни коси, друг път с червеникави оттенъци, после нещо друго… За съжаление, не винаги резултатът съвпада с красивата картинка на опаковката. Понякога жестоко се разочароваме от резултатите…

Да преминем към главното: оценката на състоянието на вашите коси, да се установят вашите желания, да се направят препоръки и да се избере вида на боята – всичко това трябва да бъде направено от професионалист, и то много добър. Затова, е най-добре първото боядисване да бъде направено в добър фризьорски салон. При избора на цвят използвайте услугите на стилист, така е почти сигурно, че няма да бъдете разочаровани в избора си.

Какво съветват професионалните стилисти своите клиентки и клиенти?

Ако лицето е покрито с лунички, има брадавички, или други по-силно изразени особености (или дефекти), не е препоръчително да избирате наситени светли или тъмни оттенъци. Платинените блондинки и брюнетките с гарваново-черни коси трябва да притежават изключително чиста, буквално, безупречна кожа. В противен случай козметичните недостатъци на кожата ще се набиват на очи.

Ако имате вродена или придобита склонност към алергични реакции на лицето, или често се изчервявате (не е важно, от срам или не!), не бива да избирате за боядисване на косата червени цветове и оттенъци: червено дърво, интензивно медно-червен, бургундово, червено вино, и т.н.

Ако кожата на лицето ви е по-матова, с нежен маслинов цвят, може да си помислите за меки медени оттенъци и топли тонове: медна блондинка, млечен шоколад, джинджифил и др.

Ако ви е трудно да си изберете цвят на косата, можете да пробвате следния безпогрешен ход: Намираме боя, отговаряща на природния ви цвят и купувате същия оттенък, но на един тон по-светъл. Ако смятате, че косите са ви прекалено светли, вземаме оттенък с един тон по-тъмен и смело опитвате да боядисате. Такава тактика помага да избегнете непредсказуемия резултат и при необходимост позволява по-нататък да коригирате получения цвят.

Не използвайте върху боядисани коси шампоани и балсами, съдържащи натурални масла – те могат да отмият боята, или да променят оттенъка, особено в корените. Същото се отнася до маските за коса – тяхното въздействие е далеч по-интензивно и може да направят вашия цвят непредсказуем.

Понякога боядисаните коси изглеждат като мръсни. Не бъркайте с модата на мръсните коси на тинейджерите ! Това е страничен ефект от преумора на косите от различни козметични средства – не бива да се правят маски на боядисана коса повече от един път на седмица. Също и да се нанася балсам върху корените на косата, защото тези средства притискат космените луковици.

Тези простички съвети ще ви помогнат при избора на цвета и допълните средства за поддържането на боядисаните коси!

Клипове от Интернет за “как да изберем цвят за косата си” :

Втори клип за избор на цвят на коса:

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==