Free Tell A Friend
Tell a Friend
July 2018
M T W T F S S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

PostHeaderIcon Как да изберем цвета на косата си

Как да изберем цвета на косата си

Как да изберем подходящ цвят за косата си

Как понякога е толкова трудно да уцелим новия цвят на косата си. Много жени обичат да експериментират – веднъж искат черни коси, друг път с червеникави оттенъци, после нещо друго… За съжаление, не винаги резултатът съвпада с красивата картинка на опаковката. Понякога жестоко се разочароваме от резултатите…

Да преминем към главното: оценката на състоянието на вашите коси, да се установят вашите желания, да се направят препоръки и да се избере вида на боята – всичко това трябва да бъде направено от професионалист, и то много добър. Затова, е най-добре първото боядисване да бъде направено в добър фризьорски салон. При избора на цвят използвайте услугите на стилист, така е почти сигурно, че няма да бъдете разочаровани в избора си.

Какво съветват професионалните стилисти своите клиентки и клиенти?

Ако лицето е покрито с лунички, има брадавички, или други по-силно изразени особености (или дефекти), не е препоръчително да избирате наситени светли или тъмни оттенъци. Платинените блондинки и брюнетките с гарваново-черни коси трябва да притежават изключително чиста, буквално, безупречна кожа. В противен случай козметичните недостатъци на кожата ще се набиват на очи.

Ако имате вродена или придобита склонност към алергични реакции на лицето, или често се изчервявате (не е важно, от срам или не!), не бива да избирате за боядисване на косата червени цветове и оттенъци: червено дърво, интензивно медно-червен, бургундово, червено вино, и т.н.

Ако кожата на лицето ви е по-матова, с нежен маслинов цвят, може да си помислите за меки медени оттенъци и топли тонове: медна блондинка, млечен шоколад, джинджифил и др.

Ако ви е трудно да си изберете цвят на косата, можете да пробвате следния безпогрешен ход: Намираме боя, отговаряща на природния ви цвят и купувате същия оттенък, но на един тон по-светъл. Ако смятате, че косите са ви прекалено светли, вземаме оттенък с един тон по-тъмен и смело опитвате да боядисате. Такава тактика помага да избегнете непредсказуемия резултат и при необходимост позволява по-нататък да коригирате получения цвят.

Не използвайте върху боядисани коси шампоани и балсами, съдържащи натурални масла – те могат да отмият боята, или да променят оттенъка, особено в корените. Същото се отнася до маските за коса – тяхното въздействие е далеч по-интензивно и може да направят вашия цвят непредсказуем.

Понякога боядисаните коси изглеждат като мръсни. Не бъркайте с модата на мръсните коси на тинейджерите ! Това е страничен ефект от преумора на косите от различни козметични средства – не бива да се правят маски на боядисана коса повече от един път на седмица. Също и да се нанася балсам върху корените на косата, защото тези средства притискат космените луковици.

Тези простички съвети ще ви помогнат при избора на цвета и допълните средства за поддържането на боядисаните коси!

Клипове от Интернет за “как да изберем цвят за косата си” :

Втори клип за избор на цвят на коса:

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==