Free Tell A Friend
Tell a Friend
August 2019
M T W T F S S
« Apr    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

PostHeaderIcon Как да разберем характера на човека по цвета на очите?

Как да разберем характера на човека по цвета на очите?

Умението да се разпознават хората – техния характер, нрав и дори състоянието на здравето, включва множество направления, както психологични, така и физиологични. За един човек говорят какво ли не – начина му на говорене, жестовете, чертите на лицето, предпочитаните цветове на дрехите и т.н. и т.н. Най-богатият източник на информация за човека са неговите очи, не напразно са наречени „огледало на душата“.

Всички древни трактати за физиогномика съветват изучаването на лицето да започне именно от очите. Това не е случайно. Та нали, по-голямата част от информацията, благодарение на която човечеството се развива, се възприема именно от очите. В древността са съветвали да се пазят очите от лошо влияние – от погледа на недоброжелателни хора. Съвременните екстрасенси препоръчват чувствителните и раними хора да носят тъмни очила за защита от негативна енергия. Астролозите пък, са убедени, че в очите е отразена цялата цветова гама на планетите от хороскопа при раждане, които от своя страна свидетелстват за тези или онези пристрастия и наклонности на човека. Значението на очите, в изследването на на характера се потвърждава и от съвременните научни проучвания – на всеки един човек очите са неповторими в своята окраска.

Хората с черни очи са енергийно силни: притежават голяма жизнеустойчивост, инициативност и неспокоен характер. Черните очи свидетелстват и за страстността на човека и неговата любвеобилност. Практически, никакви прегради не са в състояние да спрат такива хора по пътя им към любимия човек. Макар, че тази неудържимост може да им донесе не само радост от победата, но и горчивина от прибързани решения.

Тези, които притежават кестеняви очи, са надарени от природата с привлекателност, чувственост и остроумие. Те са много темпераментни хора. За тях може да се каже, че са извънредно избухливи, но лесно забравят обидите. За недостатъкът на хората с кафяви очи, могат да се приемат и нередките им капризи. Астролозите казват, че хората с тъмно-кафяви очи (смес на енергията на Слънцето и Венера и примес от Сатурн) са извънредно общителни и лесно се разбират с хората. Хората с такива очи са много влюбчиви, но както бързо пламват, така често и бързо изстиват.

Хората със светло-кафяви очи са срамежливи, склонни към уединение, мечтателни. Може да ги приемем за прагматици – вероятно това им качество ги прави толкова трудолюбиви и старателни. Винаги можеш да им се довериш, те няма да те подведат. Особеност на хората със светло-кафяви очи е техния индивидуализъм, стремежа им да правят всичко самостоятелно. Обикновено постигат големи успехи. Въобще не понасят натиск от някого. Астролозите добавят, че притежателите на такива очи (смес на енергията на Слънцето и Венера) са много впечатлителни, могат незабелязано от другите много силно да преживяват нанесена обида.

Какво да очакваме от хората със сини искрици в очите? Синеоките хора (цветът съответства

на планетата Венера) са романтици, хора много емоционални и чувствени. Способни са не само безогледно да се влюбят в партньора си, но със страстния си порив да увлекат и него. Ходът на мислите им понякога е абсолютно непредвидим. Освен тези си качества, синеоките притежават много силно чувство за справедливост, винаги са готови да отстояват истината, дори и да вървят против себе си. Много са правдиви. Основният им недостатък са надменността и високомерието. Такива хора са конфликтни личности, обичат да спорят, пришпорват събитията и невинаги са способни да разберат чуждия проблем.

На хората с тъмно-сини очи (цветовата енергия на Венера, разредена с цветовата енергия на Луната) е присъща настойчивост със склонност към сантименталност. Лесно се поддават на капризите си, а настроението им прилича на непредсказуемия пролетен ветрец. Склонни са да помнят дълго време обидите, дори тогава, когато в душата си отдавна са простили.

Светлосините очи понякога таят лъжа. Притежателите им са целеустремени, но не твърде сантиментални. Тях няма да ги разчустваш със сълзи. Понякога преживяват пристъпи на силен гняв или безпричинна депресия. Но такива промени в настроението се случват изключително рядко. По-често, хората със светлосини очи имат спокоен характер, но еднообразието ги потиска.

Притежателите на сивите очи са решителни и умни. Ако възникнат проблеми, те не прибягват до „метода на щрауса“. Напротив, разрешават ги без забавяне. Но заедно с това, се оказват безпомощни пред ситуации, където техния ум е безсилен. Сивите очи са белег на чувствителност и любознателност. На такива хора им е интересно всичко. Защото това са очите на късметлиите – върви им и в кариерата и в любовта.

Хората с тъмно-сиви очи (сивият цвят е присъщ на Меркурий, неговата по-тъмна окраска говори за малък примес от Сатурн) са упорити и смели. Те са самоотвержени, притежават силна воля и решителен характер. Често са ревниви, макар че се стремят да го не демонстрират. Ако вашият спътник в живота е с тъмно-сиви очи, на вас ви е провървяло – такива хора, обикновено са моногамни.

Ако имате сиво-зелени очи, за вас може да се каже, че имате силна воля, може да покорите всеки връх. Макар, че ви смятат за несговорчиви, често именно тази черта ви помага да постигнете поставената цел. Притежателите на зелени очи са често пъти вироглави и твърдоглави; хора, които могат да проявят твърдост в решаването на важни за себе си въпроси, а в изключителни случаи дори и жестокост.

Зеленооките хора са самата нежност. Винаги обичат искрено, горещо и се отличават с вярност към този, когото са избрали. Нерядко зелените очи са очите на истинските рицари. Приятелите ги ценят за надеждността и добрината, враговете ги ненавиждат за принципността и твърдостта. Те са добри слушатели и събеседници. Въобще, хората със зелени очи са най-благополучната категория. Те са стабилни, но без да са лишени от въображение. Отлично се справят на ръководни постове.

Тигровите очи – жълтите, се срещат много рядко при хората. Такива хора притежават редки таланти и могат, както казват, да четат чуждите мисли. Те са артистични и творчески подхождат към всяка работа, с която се захващат. Ако нямате лоши мисли в главата, с такива хора е е удоволствие да общуваш.

Освен, че цвета на очите, така или иначе влияе на характера на човека; на самите очи оказва влияние знака на Зодията, към която принадлежите.

Девите, например, имат кокетлив поглед, а очите им винаги са чисти и наивни.

Везните са с мечтателен, мек поглед, често отправен към небето.

Скорпионите са надарени с тъмни очи, които просто просто притеглят към себе си.

Стрелците се отличават с очи с „искрици“. Погледът им е лукав и насмешлив.

Козирозите основно са с тъмни очи и втренчен поглед.

Водолеите могат да бъдат познати по замисления или разсеян поглед на умните им очи.

Рибите имат обикновено меланхоличен и тайнствен поглед.

Овните притежават пронизителен „огнен“ поглед.

Телците по природата имат много изразителни очи с кадифен взор.

Близнаците лесно могат да бъдат разпознати по кокетливите погледи и звънкия смях.

Раците са сериозни хора. В погледа, както и в главата им, има множество планове.

Лъвовете притежават магнетичен поглед, притеглящ вниманието към себе си.

Безусловно, имайки в предвид това малко изследване, можем да твърдим, че съществува зависимост на характера от цвета на очите. По очите може да се съди не само за чувствата на един човек, но и да си съставим мнение за душевните му качества.

Какъвто и да е цветът на вашите очи, просто помнете, че пътят за самоусъвършенстване е отворен за всички, независимо от това, с какво ви е дарила природата!

 

 

3 Responses to “Как да разберем характера на човека по цвета на очите?”

  • мариана says:

    А с червени очи хората с какъв характер са ?

  • Anonymous says:

    @мариана – няма хора с червени очи.

  • Детритус says:

    Пълни глупости “Стрелците се отличават с очи с „искрици“. Погледът им е лукав и насмешлив.” познавам достатъчно стрелци включително и аз, че да твърдя това са глупости!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==