Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Какво, според поверията, не бива да подаряваме?

PostHeaderIcon Какво, според поверията, не бива да подаряваме?

Какво, според поверията, не бива да подаряваме?

Да избереш подарък не е никак лесно. За да не се изложим трябва да познаваме не само вкусовете на човека, на когото ще правим подарък, но и да познаваме традициите и поверията. Ще вземете да подарите на някого комплект носни кърпи, а той вземе, че се обиди – мисли, че му правите някакъв намек.

Мнозина смятат поверията и поличбите по отношение на подаръците за предразсъдъци, но все пак, когато подаряват портмоне, поставят монета за „да се множат парите“. В днешно време нон-стоп се подаряват портмонета или касички, но когато са празни е признак на лош вкус. Почти е догма убеждението, че не трябва да се подарява козметика и парфюмерия ако не познаваш вкусовете и предпочитанията на този, на когото ще подаряваш, както е неприлично на малко позната жена да се подарява бельо, не трябва да се правят подаръци на домашни животни и т.н., списъкът може да бъде продължен.

Но тук не става дума за етиката на подаръка – за това се знае много. Макар че разбиранията за етика и народни поверия толкова тясно са се преплели, че не винаги може да се каже дори и за монетата: дали я слагат в портмонето заради суеверието, че собственикът никога да не изпита недостиг на пари, или защото не е прилично да подаряваш празно портмоне?

Поверията за това, че не трябва да се подаряват остри и режещи предмети (ножове, ножици, шноли, брошки и др.) съществуват при много народи и преминават от поколение в поколение. Китайците, например, смятат, че упоменатите предмети разрязват положителната аура около човека. А при нас такъв подарък се смята, че е на раздяла, скарване, разрив на отношенията и въобще за всичко отрицателно в живота.

И носните кърпички също са на раздяла.

Някои смятат, че е лоша поличба да се подаряват свещи. А ние често, без да знаем, по празниците, особено по Нова Година, подаряваме декоративни свещи. Оказва се, че е на погребение. Или най-малко за изключване на тока.

Езика на цветята е също сложна наука. Затова е добре предварително да проучите какви цветя харесва дадения човек и тогава подарявайте без всякакви опасения, тогава никакви поверия не са страшни! Между впрочем има жени, които не харесват карамфили. Може би това е остатък от едно време, когато в цветарските магазини се мъдреха само карамфили и то по правило червени. Оказва се, че те също са на раздяла.

С огледалата също са свързани множество суеверия, може би всеки е чувал по нещо. Например, някои казват, че огледалото носи в себе си енергетиката на остаряването, дори на смъртта, че отразява отвъдния свят.

Преди да подарявате скъпоценни или полускъпоценни камъни, проучете и техните качества. Например, подаряването на перли е на сълзи.

Оказва се също, че е лоша поличба преди сватбата младоженците да си подаряват книги, защото ще се разделят. Корените на това суеверие са много интересни. Преди се е смятало, че романите за неземна любов и прекрасни рицари ще завъртят главата на момичето и тя ще охладнее към своя избраник. Така че подарявайте нещо неутрално, например детективски романи.

Ако са ви подарили коте, куче, морско свинче (крокодилче във ваната), то задължително заплатете за него с монета, иначе животното може да умре или да избяга. Макар, че за крокодила, може би не е нужно да давате пари, нали?

Същото се отнася и за стайните цветя. А ако някой ви е подарил палма и случайно ви е завидял на подаръка, дървото няма да преживее, дори и да сте му заплатили с монета.

Дребните пари, давани за подарък, който „не трябва да се подарява“ е като вид „откуп“ от всичко отрицателно, което би могъл да донесе.

Още нещо, никога не трябва да преподарявате подаръци или да подарявате неща, които вече сте ползвали. В Китай се смята, че подаръкът при преподаряване променя енергетиката и вече не може да достави толкова радост, колкото който и да е друг нов подарък.

Съществуват множество поверия и за часовниците. Казват, че часовниците имат свойството да свързват в едно времето, отпуснато за живота на човека и след това започват да го отброяват.

Оказва се, че не трябва да се подаряват и чорапи! И дори слипове и боксерки! Може би и затова разводите напоследък се увеличават. Подаряването на чорапи може да означава напускане на мъжа от семейството му. А ако подарите долно бельо, мъжът може и да не си отиде, но ще изневерява под път и под път ( и то с подареното!). Така че може би по-добре бос и в старо бельо, но заедно с вас?

Все пак не се вживявайте и тревожете. Всички ние сме толкова различни. На някого се харесват предмети за бита, на друг – парфюми и скъпоценности, а на трети – мили дреболии.

Но неоспорима ще остане истината, че каквото и да подарите, с подаръка дарявате добро и вашето внимание доставя най-вече удоволствие и радост. Така че подарявайте подаръци и бъдете и самите вие щастливи!

 

 

Тагове: подаръци, поверия, предразсъдъци

Comments are closed.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==