Free Tell A Friend
Tell a Friend
January 2019
M T W T F S S
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

PostHeaderIcon Как да определим характера на човек според почеркът му?

Как да определим характера на човек според почеркът му?

Връзката на почерка с характера се изучава от науката графология. Тя позволява според почерка на един човек да се определят неговия ум, сила на волята, самооценка, емоционалност и много други неща. Ще разгледаме основните признаци, позволяващи да се направят изводи за личните качества на даден човек.

Размерът на почерка говори за общителността на човека. Този, който има едър почерк лесно намира общ език с всякакви хора и има много приятели. Дребният почерк е показател за скрит и затворен характер.

Ъгловатото изписване на буквите е характерно за егоистите, а закръглените букви за добрите и отзивчивите. Написаните с натиск са признак за силна воля и постоянство. Бледите букви са присъщи на хора със слаба воля.

Калиграфският почерк характеризира човека като услужлив, акуратен, но несамостоятелен. Правилният почерк показва спокойствие и уравновесеност. Буквите, написани с размах, са на активни, любознателни, с весел нрав, хора. Нечетливият почерк говори за енергичност, безгрижие, но също така и за нервност.

Свързаният почерк, когато всички букви са свързани помежду си, се явява признак за добро логическо мислене. Ако буквите не са свързани, става дума за развита интуиция.

Оставените полета от ляво, говорят за отношението на човека към материалните ценности. Тесните полета показват пестеливост, а широките за щедрост. Ако левият край надолу се разширява, това указва за разточителство. Стесняващият се ляв край издава стиснатия и алчен човек.

Оптимистът повдига написаните редове от началото към края, а на песимиста редовете се спускат надолу. Правите редове са характерни за разсъдливите, реално преценящи своите възможности. Неравните, вълнообразни редове са признак за хитрост, и възможно, за липса на съвест.

За много неща може да говори и подписът на човека. От подписа могат да се разберат дори тези черти на характера, които човек крие от околните и самия себе си.

Стандартният, безхитростен подпис говори за увереност в себе си и смелост. Подписът, състоящ се от ченгелчечета и завъртулки, се среща при хитри и наблюдателни хора. Зачертаният подпис говори за импулсивност и енергичност, а подчертаният – за предприемчивост. Плахият и затворен човек обвива подписа си, или някои от буквите в кръгче.

Зигзагообразният подпис със криволици говори за неуравновесеност. Подпис във вид на черти е признак на емоционалност. Ако липсват украшения във вид на завъртулки и подобни, това е подписът на умния и пресметливия.

Почеркът на човек може да се променя в зависимост от ситуацията, настроението и прочее други фактори. Например, когато един човек изпитва силни емоции, пише с голям натиск от обикновено. Ако човек всеки път сменя почерка си, означава, че е чувствителен и с творчески способности.

Да се надяваме, че тези няколко реда са ви помогнали да разберете по-добре себе си и обкръжаващите ви хора.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==