Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Как да променим живота си?

PostHeaderIcon Как да променим живота си?

Как да променим живота си?

Навярно всеки един човек, поне веднъж е мечтал да промени живота си. При някои това се е получавало, при други – уви, не толкова. Защо? Може би не сте си поставяли ясни цели. Или не сте го пожелавали силно. Но, ако за пореден път желаете да промените живота си, означава, че все пак имате желание.

И така, какво трябва? Първо, не отлагайте от понеделник… Ако сте решили нещо да променяте, започвайте веднага, на момента! Второ, съставете си план, как ще променяте живота си. Ето ви един примерен списък, какво би променил всеки един от нас.

1. Разберете какво ви харесва.

С какво искате да се занимавате в този живот. Дали искате да сте писател, лекар, художник или …счетоводител. Това е първата и повратна точка. Но за да разберете какво искате от живота, трябва да изразходвате доста време и сили. Това е маратон, който никой не знае кога ще свърши.

2. Откажете се гадостите, които всекидневно употребявате в храната си.

Ако сте любител на „Коли“ и „Чипсове“, то смело внесете тази точка в своя план. Никакви секрети, никакви диети на знаменитости, само здравословна и натурална храна! Спрете да увреждате здравето си! Откажете се от изкуствената храна!

3. Обещайте си да научите три езика за три години.

Или повече, или по-малко. Да речем, един. Това ще разшири кръгозора ви. Ще научите историята и обичаите на другата страна. Ще промени много живота ви. Ще разберете, че светът е много по-интересен, отколкото изглежда. Това ще събуди у вас нов интерес към живота, ще ви подари жажда за знания.

4. Оставете всичко лошо в миналото!

Казано е, че без минало няма бъдеще. Никой не ви кара да се отказвате от миналото. Достатъчно е да вземете опита си и да забравите и да не си спомняте лошите моменти. Миналото е основа на бъдещето. Анализирайте направените от вас грешки, запишете си ги и повече не ги повтаряйте.

5. Изхвърлете старите и ненужни вещи.

Ако не използвате някоя вещ повече от една година, можете смело да я изхвърлите. Все едно, тя едва ли ще ви потрябва. Разчистете около вас от натрупалите се и отдавна ненужни вехтории.

6. Започнете да спортувате.

Не е задължително да посещавате скъпи спортни зали или басейни. Даже всекидневната гимнастика е достатъчна за да ви зареди с енергия и положителна нагласа. Може да си обособите в къщи спортен ъгъл с някои уреди, или да си купите например, ролкови кънки или велосипед. Може да започнете да бягате. Само след няколко месеца ще бъдете променени – с тонус, енергия и самодисциплина.

7. Купете си фотоапарат.

Най-обикновен. Или използвайте мобилния си телефон. Запечатвайте красотата на обкръжаващия ви свят и незабравими мигове. След много години ще си спомните изминалия живот не по избледнели спомени, а от красивите снимки.

8. Не си губете времето напразно.

Времето е безценно. Нашето е толкова кратко, а ние го прахосваме за толкова ненужни действия. Общуването в социалните мрежи ни се струва толкова нужно! Гледане на новините по пет пъти на час… Глупаво. Ако се случи нещо наистина важно, за това ще говорят всички. Гледане на сериали, от които няма никаква полза… Общуване с хора, от които няма какво да научите…

Ето така прахосваме времето си. Много по-полезно е да се четат книги, да общувате с хора, от които има какво да научите. Прекарвайте повече време със семейството си.

Ценете времето си! Не го хабете напразно! Старайте се да изживявате всяка една минута пълноценно!

9. Научете се да ставате сутрин рано.

Вие ще успявате да свършвате повече работа ако ставате по-рано, а не да се излежавате през почивните дни. Достатъчни са 6-8 часа сън за да възстановите силите си.

10. Започнете да пътешествате.

Не е задължително да правите скъпи екскурзии в чужбина. Може да се разходите във вашия град или в близки местности или други интересни места.

И последно. Не спирайте! Вярвайте в себе си! Записвайте постиженията си! Хвалете се, вие го заслужавате! Обичайте се! И тогава при вас всичко ще се получи! Успех!

 

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==