Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Как да победим страха?

PostHeaderIcon Как да победим страха?

Как да победим страха?

“Всички сме предразположени към тази „болест“. Тя представлява естествена реакция на далечните ни прадеди към обкръжаващия ги свят – тайнствен, опасен и непонятен! Носим страха в гените си. Но някои се борят със страха цял живот и побеждават, а други се предават – веднага или постепенно… Човечеството е безкрайно богато, прекрасно и мъдро, да бъде щастливо му пречи само едно и това е страхът“.

(„Лекарство против страх“, братя Вайнер)

Страхът сковава, потиска, намалява самооценката. Може ли да живеете, без да се страхувате от нищо? Може ли да заставите страха да не ви разрушава, а да ви стимулира?

Вирусите на страха живеят във всеки един от нас, но незнайно защо някои не се досещат за съществуването му, а други не могат да се измъкнат от клопката му и страдат.

Безусловно, най-ефективният начин, е сериозна работа с добър психолог. Но, тъй като към психолог се обръщаме най-накрая, ще разгледаме други начини.

Нашият страх е нещо виртуално и непонятно, ще се борим не с него, а с проявата му на физическо и психическо ниво.

Страхът влияе на тялото, значи е възможно и обратното влияние. Да се бориш със страха е равностойно да укрепваш тялото си. Много добре действа бягането, фитнеса, разходката сред природата. Важно място заема закаляването – студен или контрастен душ, обтриване – закаляват не само тялото, но и волята и по такъв начин лишават врага ни -страх от храна.

Стимулатори, успокоителни и други медицински и народни начини могат евентуално да помогнат, но само за кратко. Проблемът е вътре във вас и само вие можете да си помогнете, а не някой или нещо отвън.

При някои хора, страховете и комплексите предизвикват желание да останат сами; други, обратно, се страхуват да останат насаме с проблема си. В дадения аспект е важно да не изпадате в тази или онази крайност. Намерете си добър събеседник, поговорете си откровено.

Впечатлително е разнообразието от причините за страхове: загуба на близък човек, смърт, осакатяване, затворени помещения, змии, паяци, котки, кучета, импотентност и т.н. и т.н. Вариантът за победа е да действаш против страха открито, да го принудиш да не ти пречи да живееш, да се опитваш да правиш това, от което се страхуваш. Това е нещо като тактическа уловка, не да се бориш със страха, а открито да го признаеш в себе си.

Издигнете се над страха си, надсмейте му се! Например, за страха си не казвайте „ страх ме е от…“, а „имам си една закачка (или нещо подобно)…“. По такъв начин вие съзнателно го принизявате, или игнорирате.

След такива действия вашият мигновено или постепенно в пъти ще е намалял.

“Очите се плашат, а ръцете правят“. Действай и пак действай! Отчаяно, но винаги напред, независимо от преградите! Отначало е трудно, но постепенно става привичка и няма да усетиш, как си се измъкнал.

Все пак, универсални методи, еднакви за всички и всичко, няма. Всичко е индивидуално, но винаги решението е вътре в тебе. Нашият живот е постоянна тренировка в борбата на противоположностите.

Ако искаш да бъдеш смел и да се усъвършенстваш, следвай следния алгоритъм:

1. Постоянно работи над себе си и се развивай.

2. Анализирай успехите и грешките си.

3. Планирай развитието си.

4. Отново т.1.

Успех в борбата със страховете!

 

Страх – Цялото предаване – Епизод 1

3 Responses to “Как да победим страха?”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==