Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Как да постигнем изпълнение на мечтите си? – Десет основни правила

PostHeaderIcon Как да постигнем изпълнение на мечтите си? – Десет основни правила

Как да постигнем изпълнение на мечтите си? – Десет основни правила

Навярно, поне веднъж, всеки един в своя живот си задавал въпроса защо на едни мечтите се сбъдват, а на други не. Защо едни чакат изпълнението на мечтата си съвсем скоро, а други – цял живот? Първият отговор, който ще ви дойде в главата, е че животът е несправедлив. А дали е вярно такова твърдение?

За да стане животът справедлив и мечтите една по една да се изпълнят, трябва просто да подходим правилно към процеса. Един процес, който трябва да е систематичен и изисква определени правила. Съвсем възможно е, когато се опитвате да осъществите своята мечта, да

правите нещо, което не следва да се прави. Опитайте се, дори заради експеримента, да спазите тези 10 правила и е напълно възможно да се окажете на крачка по-близо до изпълнението на вашата мечта.

1. Не притискайте времето

Разбира се, че ви се иска вашата мечта, да се сбъдне колкото се може по-бързо. Но имайте в предвид, че колкото е по-голяма, заветна вашата мечта, толкова повече време е необходимо за нейното изпълнение. Затова не бива да пришпорвате събитията. Ако мечтаете за нещо голямо трябва да умеете да чакате!

2. Не мълчете

Чували сте навярно, че не трябва да разказвате за мечтата си, защото иначе няма да се изпълни. Не е вярно! За своята мечта трябва не просто да говорите, за нея трябва да крещите силно – на целия свят! Нека всички знаят за какво мечтаете. Не се плашете от завист – та нали все още не сте получили, това, което искате. Енергията на съвместното очакване ще ви бъде само от полза. Освен това, ако всички около вас са в течение, е твърде вероятно рано или късно, случайно или не, да се намери някой да ви помогне за изпълнението.

3. Не стойте със скръстени ръце

Помните ли оня виц, където един човек молел Господ да му даде на пари, а самия той не благоволявал даже да се купи фиш за тотото. Става дума точно за същото. Ако искате мечтата ви да се сбъдне, трябва да правите нещо в тази посока. Никога не се знае кой, какво и кога ще ви помогне да изпълниш мечтата си.

Ако искате да станете фотограф, снимайте безкрай, всичко каквото ви е угодно – един ден, дори и най-бездарната снимка може да е хванала звездния миг и да е направила портфолиото ви уникално. Мечтаете да обиколите света – намерете приятели в чуждестранните сайтове – може пък някой да вземе и да ви покани на гости. Бленувате за кола – дори и без пари, надниквайте в автомобилните салони, може да се случи да станете милионния посетител и да спечелите голямата награда.

4. Не изпускайте нито един шанс

Ако правите толкова усилия, а мечтата си остава все още мечта, повярвайте в чудесата! Загадавайте си желанията по падащи звезди, духайте свещички на тортите за рождени дни, направете си талисмани, правете каквото ви е угодно… Надникнете в Интернет, възможно е във вашия град или село, или наблизо да има места, славещи се с изпълнение на желанията. Не трябва да изпускате нито един случай за да напомняте на съдбата, че все още не ви е направила мечтания подарък.

5. Не изневерявайте на себе си

За да се изпълни мечтата ви, тя трябва да бъде наистина заветна. Никога няма да постигнете мечтата си, ако днес мечтаете за едно, утре за друго, а в други ден за трето. Привързаността към една мечта демонстрира настойчивостта на желанието ви да я изпълните. Ако се мятате от едно към друго значи, че нищо не ви е нужно.

6. Не се отчайвайте

Не се разстройвайте, ако вие мечтаете и чакате, а нищо не се получава. Никога не се отчайвайте и не губете надежда! Никога! Забранете си го! Колкото е по-дълго очакването, толкова е по-сладък резултатът. Запомнете, че нищо не ви отдалечава от сбъдването на мечтата ви, както безнадеждното „мечтата ми никога няма да се осъществи“.

7. Не се разтваряйте в илюзиите си

Мечтаейки, не бива да забравяте за реалността. Животът не стои на едно място и е нелепо да съществувате само заради изпълнението на мечтата си. Заветната мечта трябва да е огънче и пътеводна звезда в живота ви, но никога да го заменя!

8. Не си кривете душата.

Някои се страхуват да признаят дори на себе си за какво мечтаят. И това се случва. Може без да сте забелязали и замисляли и вие да сте (или сте се превърнали в такъв!) човек? Откъде идва този страх? Причините са многобройни. Някой може да смята мечтата си за глупава, друг се страхува от насмешките на околните. Не го правете! Мечтайте смело! Ако искате нещо, не крийте желанието в дълбините на душата си, а по-добре търсете пътища за неговото осъществяване! 9. 9. 9. Не вървете безогледно

Сигурно сте чували фразата, че свое щастие върху чуждо не можеш да построиш. Вярно е. Рано или късно, плодовете на извършеното ще помрачат радостта от сбъдването на мечтата ви. Затова вървейки по пътя за осъществяването й, се постарайте вашата мечта да не пречи да се реализира чуждата.

10. Не съжалявайте

Случва се и така, че изпълнената мечта да не носи удовлетворение. Какво да правите в такъв случай? Много просто – не съжалявайте! Помнете поговорката: „По-добре да направиш и да съжаляваш, отколкото да не направиш и да съжаляваш!“ Затова, дори сбъдналата се мечта да ви е донесла повече разочарование, отколкото радост, спомнете си, че все пак сте постигнали, това което толкова дълго сте желаели. Щастливец сте, това не на всички се отдава!

Мечтайте! Светът е по-красив с мечти!

Бъдете оптимист и вярвайте в себе си! Известно е, че ако една врата се е затворила, задължително ще се отвори друга! А изпълнилата се мечта ще даде път на новата!

Мечта – ПИФ:

Мечта в Wikipedia:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D1%87%D1%82%D0%B0

Тагове: мечта, мечтая, мечти, мечтата, мечтите, сбъдва, сбъдват, сбъдне, сбъдната мечта, сбъдне мечта, мечтайте, мечтаейки,

 

 

 

Comments are closed.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==