Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Присъда ли е атеросклерозата?

PostHeaderIcon Присъда ли е атеросклерозата?

Присъда ли е атеросклерозата?

Когато видиш свой връстник, който е прекарал инсулт, осъзнаваш, че „снарядите“ падат съвсем близко и следващият може да бъде твоят.

Съгласно последните сведения, основната причина за инсулта и инфаркта се явява тромб, запушващ артерия на мозъка или на сърцето. В дадения случай това не е съсирек кръв, а откъснато мастно натрупване от кръвоносния съд. Такива плаки се образуват заради прекалено голямото съдържание на холестерол в кръвта. „Доставчик“ на излишния холестерол е храната от животински произход.

Ако през първите три часа след пристъпа откъсналата се плака се разтвори с помощта на медикаменти, болният може да бъде не само спасен, но и да бъде върнат напълно към пълноценен живот.

Най-добре е да бъдат избегнати подобни съдови катастрофи. Идеалният случай е да няма такива мастни натрупвания. Т.е. както е прието да се казва, отсъствие на атеросклероза.

Опасна заблуда

Мнозина предполагат, че атеросклерозата е присъща за старците. Но атеросклероза може да възникне даже и при двадесетгодишните. Може да се достигне до 70-80 % стесняване на артерията.

По време на войната в Корея са направили аутопсии на 300 загинали американски войници. При 80 % от тях е била силно изразена атеросклероза. А те са били на възраст от 18 до 25 години.

На един 35-годишен човек някои артерии могат да бъдат стеснени 55 %, а на 55-годишен до 70 %.

И въпреки това такива хора могат да се чувстват достатъчно добре. Да бягат, да играят футбол, да ходят на туризъм.

Докато не се откъсне плака…

Нима всичко е толкова безнадеждно? Нима не ни остава нищо друго, освен бавно, но сигурно да вървим към … отвъдното?

Два вдъхновяващи примера

Когато 30 изследвани маймуни са започнали да ги хранят с хамбургери, чипсове и други подобни, нивото на холестерол от 140 мг на децилитър (1 децилитър е равен на една десета част от литъра) се вдигнало до 700 (!) мг на децилитър. След година и половина кръвоносните им съдове били вече стеснени от атеросклеротични мастни наслагвания.

След това отново започват да ги хранят с банани, зеленчуци и зърна – т.е. храна със нищожни количества мазнини и без холестерол. Нивото на холестерола бързо паднало до 140 мг на децилитър. След три години на такава диета мастните плаки изчезват напълно.

Показателен е и другият експеримент. В него са участвали 100 мъже и жени с наднормено тегло.

Когато теглоо наближава 180 кг, коронарните съдове са стеснени от мастни натрупвания, а аорто-коронарното стесняване е противопоказно на състоянието на здравето и е съвсем неразумно да се изпуска последния шанс.

Изследванията са проведени в университета Лом Линдъл в Калифорния САЩ. Наблегнато било на следното:

1. Вегетарианска диета без захар, животински мазнини и холестерол.

2. Ежедневно ходене, започвайки от 15 минути.

Само след половин година всички изследвани са отслабнали. А след още една година всички те не се нуждаели от операции защото плаките в коронарните артерии са се били разнесли. Започнали да изчезват и признаците на исхемичната болест на сърцето.

Изводи от гореизложеното

По такъв начин от атеросклерозата може да се избавим, а това ще доведе до нормално кръвоснабдяване на целия организъм.

За да се постигне това е нужно в продължение на не по-малко от година и половина да се поддържа съдържанието на на холестерола в кръвта на безопасно ниво (150-160 мг на децилитър).

Ако имате подобни проблеми, няма за кога да чакате, просто трябва да започнете да разрешавате проблема си: по-малко храни от животински произход, по-малко консервирани храни, повече вегетарианска храна – зърнени продукти, плодове и зеленчуци и повече движение.

 

 

Тагове: холестерол, сърце, инсулт, инфаркт, здравословен начин на живот, диета, здраве, движение, атеросклероза, атеросклерозата, атеросклерозен,

 

Comments are closed.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==