Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
За какво говорят позите по време на сън

PostHeaderIcon За какво говорят позите по време на сън

Значението позите по време на сън

Разразилата се в последно време епидемия на психоанализа, привлича все повече поклонници на Фройд, Юнг, Карнеги и други уважавани светила. Новоизпечени психоаналитици изпробват своите умения върху приятели и близки, търсейки „тайния смисъл“ на техните жестове, погледи, походка и прочее движения на тялото. Доста е забавно да гледаш човека, който „тайно“ наблюдава навиците им и вероятно лъже всички Нека и ние да не изоставаме от модата и да се опитаме да анализираме тази нетривиална тема – нашите пози по време на сън.

За разлика от жестовете, мимиките и речта, позите по време на сън е невъзможно да бъдат контролирани. Затова, такъв вид анализ, при правилен подход ще даде максимално точна информация за дадения индивид. Разбира се, вие можете ,заспивайки да заемете някаква величествена, според вас, поза (позата – лотос, или стойката на притаил се тигър). Но попаднете ли в прегръдките на Морфей, цялото преправяне ще се превърне в нещо безформено и малко разбираемо. Не се опитвайте да се самозалъгвате – как един човек спи, е пряко свързано със стила на неговия живот. При този анализ трябва да се има в предвид именно основната поза, тази, която човек обикновено заема по време на сън.

Поза „зародиш“. Човек лежи на една страна, със сгънати към гърдите крака и заема само ъглите на леглото (обикновено горните), с обърнат гръб към стената. Такава поза свидетелства за затвореност, за нужда от защита и опека. Тези хора са много зависими и се нуждаят от защита от страна на някой, по-силен характер.

“Простряна“ поза. Човек спи по корем, обикновено с ръце, вдигнати над главата, изпънати крака и леко отворени стъпала.. Такива хора рядко закъсняват и не търпят закъсненията на другите, ядат се за дреболии, отговорни, точни и акуратни. Ако нещо възпрепятства осъществяването на техните доминиращи потребности, такъв тип хора ще приложат максимални усилия за да постигнат целите си.

По гръб, или „кралската“ поза. Човек лежи по гръб, лицето гледа нагоре, ръцете и краката са изпънати покрай тялото, отпуснати, леко разтворени. Позата говори за чувство за безопасност, увереност в себе си и сила на личността.

И накрая, най-разпространената поза „полузародиш“. Човек лежи на една страна с леко сгънати крака. Такива хора притежават добър „здрав“ смисъл, адекватни и уравновесени. Не се нараняват лесно и не търсят защита пред неопределеното бъдеще.

Да обърнем внимание и на краката. Ако човек се опитва да обхваща с краката си завивката, бута единия или двата крака под дюшека, това означава, че човекът е доста консервативен и се съпротивлява на всякакви промени в живота си. Спускането на краката от отстрани или от края на леглото, говори за отказване от приетите норми. Хората със слаба воля, без инициатива и неспособни към самоорганизация, спят с кръстосани глезени-единият крак е разположен над другия: бедрата, коленете и глезените на двата крака се докосват едни с други, човекът е склонен към комфорт и се старае да отговаря на очакванията на околните, избягвайки конфликтите.

Ръцете също играят важна роля в характеризирането на човека според позата при спане. Така, например, ако човек по време на сън за нещо се хваща, това говори за зависима натура, такива хора са несамостоятелни и прилепчиви. За лицата, използващи интелектуалните си способности като основен вид защита, са характерни ръце сложени под главата при позата на гръб – главата е между дланите, а лактите са отворени на страни. Напълно изпънати нагоре ръце при същата поза означават слаба воля, бездействие и пасивна личност.

И накрая, някои „оптимистични“ данни за мъжете: около 40% от сексуалните разтройства както при мъжете, така и при жените са причинени именно от неправилната поза на тялото по време на сън. Любимата поза на вашата потенциална импотентност ще бъде позата „спане по корем“. В такава поза рискувате просто да размажете от собственото си тегло мъжкото си достойнство: нарушава се кръвообръщението във вътрешните органи и като следствие бездетна старост. Не рискувайте и с високи възглавници – в този случай, мозъкът ще изпитва прекъсване на оросяването с кръв, което по най-унищожителен начин ще се отрази на популацията на вашите полови хормони.

Лека нощ и се пазете!

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==