Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Как да си направим сироп от бъзов цвят?

PostHeaderIcon Как да си направим сироп от бъзов цвят?

Как да си направим сироп от бъзов цвят?

Предлагаме ви една много лесна рецепта за вкусен, здравословен и полезен за здравето сироп от бъзов цвят – от цвета на бъза (който расте като висок храст или дърво, а не който е нисък и расте край пътищата, нивите, по запустели места). Известно е, че бъзовия цвят е много полезен за бронхити, кашлици, или проблеми с гърлото.

Трябват ви 10-12 цвята – поставете ги в купа, тенджера или подобен съд, добавете един литър вода, едно пакетче лимонтозу и оставете да престои едно денонощие. След това прецедете и добавете един пакет (кг) захар. Разбърквайте до пълното разтваряне на захарта. Налейте в бутилка (или две, каквито са ви по-удобни за хладилника) и поставете на студено или в хладилника. За консумация наливате в чаша около един пръст от сиропа, доливате с вода – обикновена или газирана ( добре е да са студени, ако желаете да се разхладите) и…Наздраве!

Втори вариант: Към цветовете от бъз добавете и малко мащерка и ако искате и лека горчивина едно-две листчета пелин. По-нататък, както по-горе с водата, лимонтозуто и захарта. Ще получите една напитка с леко розов цвят, с леко ухание на мащерка и нотка от пелин.

Опитайте и ще останете приятно изненадани!

P.S. Съберете си билки – мащерка, липа, лайка, пелин, бял равнец… каквото можете и ги изсушете– на есен ще ви предложим един приятен и здравословен, да го наречем ликьор…

 

2 Responses to “Как да си направим сироп от бъзов цвят?”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==