Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Магията на огледалото ФЪН ШУЙ

PostHeaderIcon Магията на огледалото ФЪН ШУЙ

Магията на огледалото по ФЪН ШУЙ -и как да тя да ни бъде полезна?

Магията на огледалото е интересувала хората през всички времена. В практиката на фън шуй огледалото е мощен помощник, използването на който може да изпълни дома ни с положителна енергия и да подобри общата атмосфера. Майсторите на фън шуй са сигурни, че обикновеното огледало може да промени живота на домашните обитатели към по-добро или по-лошо. Огледалата подаряват на хората недостигащото пространство, отразяват отрицателното въздействие на острите ъгли. Подобрявайки циркулацията на енергия, създават визуално правилно разположение на вратите и прозорците. Ако огледалото е разположено неправилно, то върху семейството ще се посипят несполуки и болести.

В практиките на фън шуй има редица строги предписания по отношение разположението на огледалата. Най-добре е да имате овално или кръгло огледало, желателно е да е по-голямо за да отразява човека в цял ръст. Ако огледалото е малко, трябва да отразява поне цялата глава на оглеждащия се. Не трябва да се допуска отражението да се разрязва защото може да причини главоболие, болести или да навлече неприятности. Китайските майстори на фън шуй твърдят, че раздробяването на отражението е раздробяване на личната енергия на човека, което от своя страна се отразява зле на самочувствието. Не е нужно в декорирането на апартамента да се използва огледални пана и шкафчета с огледални вратички.

Входът – антре или коридор не са предназначени за продължителен престой, но именно от тези помещения лечебната енергия (шен-ци) поема към целия дом. Тук винаги трябва да има огледало. Ако помещението е с малки размери, е най-добре огледалото да бъде разположено отстрани на входната врата. Добре е ако в огледалото се отразяват символите на заможност: морски пейзажи, фонтани, фигурки на щъркели и др. Не бива да разполагате огледало срещу входната врата, защото енергията преди още да навлезе в дома, ще се отрази и ще излезе от жилището и така обитателите ще се лишат от приток на нови сили и успех в начинанията. Не се препоръчва да се поставя огледало между мебелни секции, защото човекът, който се оглежда в него ще се чувства като притиснат в менгеме.

Тоалетната, според учението на фън шуй е най-неблагоприятното място н дома. Там се заражда отрицателна енергия (ша-ци). Ако тоалетната е разположена близко до входната врата, то късметът постоянно ще изтича от дома. Едно огледало, поставено на вратата на тоалетната от външната страна, символично ще го принуди да изчезне.

Огледалото може не само да удвоява, но и да увеличава неколкократно всичко, което се отразява. Трябва внимателно да се следи в него да се отразява само това, което носи радост и благополучие. Ако се закачи огледало над масата за хранене, количеството на продуктите се удвоява и в дома ни винаги ще има изобилие. Не трябва да се отразяват предмети с отрицателна енергия – като кофа за боклук или мръсни обувки например.

В спалнята е най-добре да не поставяте огледала. По време на сън, както е известно, човек се освобождава от натрупаните отрицателни емоции, а поставеното огледало ще ги отразява отново върху спящия. Ако все пак има огледало, то не бива да отразява леглото, защото може да причинява постоянни разправии между съпрузите.

В детската стая огледалото трябва да отразява играчките или други предмети, които се харесват на детето. Малките деца обичат да играят с отражението си и по такъв начин изучават собствения си образ.

Огледалото ба гуа представлява малко огледалце, разположено в средата на осмоъгълник. Отстрани в триграмите са разположени четирите стихии на Земята.

В Китай това огледало е символ на мощна защита от зли духове и лоша енергетика. Но багуа не бива да се закача вътре в къщата, а само отвън на входната врата.

Напуканите огледала веднага трябва да се изхвърлят. Към старите и антикварни огледала трябва да се отнасяте много внимателно, а фън шуй препоръчва да се избавяте от такива.

И накрая, не забравяйте да следите за чистотата на огледалата и да изтривате редовно праха им. Само чистото огледало е способно да привлече късмета и изобилието.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==