Free Tell A Friend
Tell a Friend
September 2019
M T W T F S S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

PostHeaderIcon Как кафето помага да определим характера на човека?

Как кафето помага да определим характера на човека?

Някои обичат чай, а други кафе. Замисляли ли сте защо вашата колежка винаги поръчва капучино, баща ви пие само еспресо, а вашият приятел предпочита лате? Оказва се, че между характера на човека и неговата любима напитка съществува връзка.

Еспресото е силно черно кафе, приготвено от кафе-машина. Можем да го наречем „краля на лабораторията“, защото на базата на еспресото се създават всички останали напитки от кафе.

Еспресото е популярно сред реалистите, консерваторите и крайно праволинейните хора. Тях трудно можете да ги убедите в каквото и да е. Вземайки решение, те се ръководят само от собствените си принципи. Но пък на такива хора може да се доверите и разчитате. Любителите на тази напитка предпочитат елитни автомобили, строг стил, класическа музика.

Лате е коктейл от кафе на слоеве, състоящи се от еспресо, мляко и малко млечна пяна. Наливайки млечна пяна, баристите правят рисунки върху повърхността на напитката.

Латето е предпочитано от хора, харесващите публичността. Те имат приятно чувство за хумор. Най-често те са душата на компанията и се ползват с голям успех сред противоположния пол. Обичат весело да прекарват свободното си време, да танцуват, обичат купоните и ходенето на ресторант.

Капучиното представлява смес от еспресо и разпенено мляко. За приготвянето му в равни съотношения се смесват еспресо и мляко с млечна пяна. Това е втората по популярност напитка от кафе в цял свят.

Капучино харесват романтиците, мечтателите и всички, при които чувствата преобладават над разума. Най-често тези хора имат добро сърце, открита душа, ценят в обкръжаващите честността. Мнозина любители на тази идеално балансирана напитка предпочитат да живеят край морето, да слуша качествена поп-музика. Освен това обичат сладки вкуснотии.

Американото е еспресо, разредено с гореща вода или е приготвено в кафе-машина с филтър.

Любителите на американо са рационалисти и предпочитат да вземат от живота всичко. Те винаги успяват, търсят най-краткия път за достигането на своята цел, като правило са успешни хора. Харесват бохемския начин на живот, изисканата музика и спортните автомобили. Такива личности най-често избират жилище по-далече от центъра защото търпят суетата. Или в краен случай, тих изолиран двор.

Разбира се, рецептите за кафе са значително повече, отколкото тези четири. Ами ако вашия събеседник си поръча нещо друго? Включете логиката и аналогията. Например, рисето, допио, турското кафе могат да бъдат отнесени към групата на еспресото. А кафето по виенски – към капучиното, еспресо-макиато – към лате.

Обобщавайки, можем да кажем, че от пиенето на кафе можем да получим не само удоволствие, но и да направим определени психологически характеристики. Това важи за ръководители на всички нива и особено за тези, които водят преговори. Достатъчно е мениджърите известно време да наблюдават подчинените си за да добият представа за техния характер, а водещите преговори имат ограничено време за психологически наблюдения. Затова не забравяйте деликатно и ненатрапчиво да се заинтересувате какво кафе предпочита въпросната личност. Отговорът ще ви помогне да си направите изводи с минимални грешки.

За да добиете опит в такъв „психоанализ“ можете да потренирате с близки, познати и приятели. След това много бързо ще се ориентирате в характерите на вашите партньори.

А какво кафе харесвате вие? Та нали вашите пристрастия говорят и за вас…

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==