Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Как да се научим да рисуваме?

PostHeaderIcon Как да се научим да рисуваме?

Как да се научим да рисувамебез значение на каква възраст ?

Всички деца обичат да рисуват. Хванат ли молива в ръка и няма спиране – на белия лист, в тетрадката или по стените, кое където може или успее, рисува. Но идва време, когато някой ви казва, че рисунките ви не струват и фломастрите, боите и скиците изчезват някъде и лека-полека детето забравя, че с увлечение е рисувало принцеси, цветя или войници.

Позната история, нали? Практически всички възрастни ( разбира се, ако не са художници) са уверени, че не притежават способност да рисуват. И много малко вярват, че без такива способности, вече възрастен, ще могат да изразява мислите и вътрешния си свят с помощта на боите и моливите.

За това, че не можете да рисувате, през цялото време ви напомня лявото полушарие на мозъка. При децата то е развито по-слабо, но с напредване на възрастта, то се развива и започва да контролира чувствата, мислите, преживяванията. Това е полушарието на рационалното, логиката, която всичко претегля, премисля. Именно то ви напомня за вашите несполучливи рисунки и ви уверява, че не можете да рисувате.

И възрастните съвсем забравят за своето дясно полушарие, което е творчество, възприемчивост, емоционалност. То възприема света в неговите форми и цветове. Така че, ако вие искате да рисувате, ще ви се наложи да общувате с милото дясно полушарие.

Един секрет: да умееш да рисуваш, означава да умееш да виждаш. Да виждаш как линиите, чертичките, простите форми, изпълват обкръжаващия ви свят. На вас не ви остава нищо друго, освен да ги пренесете на листа. За развиване на тези навици съществуват специални упражнения. Надяваме се те да ви помогнат.

1. Вземете някаква картинка, картичка или снимка, която ви се е харесала и се опитайте да я прерисувате. След това я обърнете обратно, с главата надолу и се опитайте отново да я нарисувате, но! без да мислите какво прерисувате, а разглеждайки линиите и формите, които са се образували. Обещаваме ви, че ще останете удивени от получения резултат.

2. Опитайте се да повторите упражнението от т.1, въртейки картината и разглеждайки я от различни ъгли. Помнете, че вече не ви интересува какво е изобразено, а линиите.

3. Изберете някакъв по-обикновен, не толкова сложен предмет: собствената ви ръка, чаша, лампа, каквото ви е удобно. Опитайте, гледайки ту него, ту листа хартия, да го нарисувате. Получили се? Сега опитайте да го нарисувате отново, гледайте само предмета, без да поглеждате листа. Сега какво се получи? Коя от картинките изглежда по-добре? Опитайте тези упражнения с различни предмети и ще видите, че с всеки опит ще започнете все по-лесно и леко ще виждате предмета и ще го пренасяте на листа.

Ето с такива несложни упражнения ние излизаме от контрола на нашето умно ляво полушарие и ще дадем простор за творчество на дясното. Ще се учудите колко бързо рисунките ви ще станат много по-добри.

Започнете да рисувате от обикновена контурна рисунка, без да се отплесвате по сенки, светлини, обем и перспектива. Просто рисувайте, както виждате. Когато почувствате в себе си сили ( а вие обезателно ще почувствате!), може да преминете към по-сложни етапи. След като се научите да виждате, ще установите, че не е толкова страшно и невъзможно, както ви се е струвало и изглеждало преди. Би било добре да намерите книга за рисуване, в която професионално е обяснено какво е перспектива, дълбочина и обем. Може да се запишете на курсове по рисуване, или да започнете да вземате уроци. Не са малко случаите когато възрастни хора откриват своите способности и започват да рисуват изумително добре.

Най-важното е да направите първата крачка. Повярвайте в себе си, в своите сили и забравете детските комплекси!

Още ли четете статията? Аха, вече рисувате? Браво! Вие сте герои! Рисувайте и нека заниманието ви доставя удоволствие и наслада! Пожелаваме ви творчески успехи!

 

Как да се научим да рисуваме Yotube клипове:

 

Рисуване на заешка главичка – видео-урок:

 

Урок по рисуване:

Как Да нарисуваме Ваза С Цвете:

Тагове за Как да се научим да рисуваме: рисуване, рисунки, хоби, обучение, занимания

 

Comments are closed.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==