Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Как да пребоядисаме драскотината на колата ни

PostHeaderIcon Как да пребоядисаме драскотината на колата ни

Как да пребоядисаме драскотината на колата ни

 

За съжаление, автомобилът рано или късно трябва да се пребоядиса – на калника се появяват пукнатини, олющвания в боята, появява се ръжда … Но дори и малките драскотини развалят съня на собственика. Разбира се, добре е да дадем колата си на специалист, но ще ни излезе солено… А пребоядисването на калник, отнема приблизително половин ден.

Първата операция е „зачистване. Започва се с премахването на замърсяването и ръждата. Никаква особена хитрост – ръце и шкурка. Ако не се налага да се пребоядисваголяма част от каросерията, не си струва да се обработва голяма част около „болното“ място.

Вторият етап е китването. Китът трябва да полиефирен, двукомпонентен – с втвърдител. За изравняване на току-що нанесения кит се използва гумена шпатула или от тънък метал. Китът трябва да се нанася  на тънък слой, стараейки се да се създаде равна повърхност.   След изсъхването може да се пристъпи към третия акт – „шкурене“. За да премахнат по-големите неравности трябва да използвате едрозърнеста шкурка, но без фанатизъм, после вие ще оправяте неравностите. От по-грубата шкурка преминаваме към по-фина. Качеството на работа се проверява с докосване на дланта по обработваната повърхност. Ако след шкуренето остават неравности, операцията трябва да се повтори.     Четвъртата операция е грундирането. Грундът може да се нанесе с четка или тампон, но най-често се използва бояджийски пистолет. След това повърхността се обработва с водна шкурка. Трябва повърхността да бъде абсолютна гладка без никакви неравности и рискове. Заобикалящите повърхности също се обработват със шкурка, правейки матови.   При избирането на цвета на боята трябва да се знае точно с каква боя е боядисан вашия автомобил  – не само цвета, но и номера й. Ако колата е относително нова, боята по номер гарантирано ще съвпадне с цвета на каросерията. След няколко измивания пребоядисаното място няма да се открива лесно. За по-старите коли ще се наложи компютърен подбор на цвета на боята.   Малките петна може да се боядисат с четка или тампон, но по-нататък ще трябва да полирате, което е по-трудна и трудоемка работа. Най-добре е да използвате готови спрейове с боя. Повърхността се обезмаслява с разтворител. Безполезно е да се дават съвети как да се работи със спрей – най-добре е да пробвате няколко пъти предварително. Не се плашете от протичания на боята или от грапавини – така са започвали всички. След изсъхването може отново да ползвате водната шкурка и да пробвате още веднъж. Върху първия, тънък слой боя след 5-7 минути се нанася втория и последен слой.   Надявам, че думите „да боядисаш и да изхвърлиш“ не подхождат за вашия случай.

 

One Response to “Как да пребоядисаме драскотината на колата ни”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==