Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Растат ли афродизиаци в зеленчуковата градина? (естествен афродизиак)

PostHeaderIcon Растат ли афродизиаци в зеленчуковата градина? (естествен афродизиак)

Растат ли афродизиаци в зеленчуковата градина? (естествен афродизиак)

Афродизиаци наричат „специфичните средства за възбуждане на любовна страст и усилване на половото влечение“. Гръцката версия за произход на думата се свързва с името на богинята Афродита; английската отделя два компонента: afro – африкански и dizzy – причиняващ виене на свят, зашеметяване, т.е. става дума за възбуждане на горещи африкански страсти.

Няма да засягаме синтетичните средства – ще се обърнем към безопасните, подобряващи общото самочувствие и които са напълно достъпни.

Анасон (афродизиак)

От дълбока древност в Египет, Месопотамия, а след това в Гърция и Рим, анасонът се е смятал за лекарство, притежаващо спазмолитично, отхрачащо и обезболяващо действие. Правили са спиртни настойки и са го употребявали както в малки дози ( по една чаена лъжичка на ден), така и в големи, някои добавяли и мед.

Съвсем не случайна е средиземноморската традиция на брачните пиршества да предлагат сладки с анасон. Но с анасонът не бива се злоупотребява. Етеричното анасоново масло притежава толкова мощно стимулиращо действие, че прекаляването може да има обратното действие.

Аспарагус (афродизиак)

Благодарение на формата си на фалос, това растение с над четири хилядолетна история, отдавна се е приемало за символ на плодородието. В античните времена с клонки аспарагус са украсявали брачното ложе на младоженците. Гърците са го посвещавали на Афродита, а римляните са го смятали за ефикасно средство при нежелана бременност.

В средновековна Франция на сватбеното угощение е било задължително да се предлагат поне три вида ястия с аспарагус. На гостите също им харесвало да ги угощават с такива, защото така избягвали сутрешния махмурлук. Освен това, аспарагусът се използва за изчистване на организма, възстановяване на водния баланс, за лечение на простата.

Лук (афродизиак)

Вече пет хиляди години лукът е известен като средство за усилване на сексуалната енергия. Бил е уважаван и почитан още в древен Египет и е имал свещен статус. Наричали са го „мускуса на бедняците“.

Съгласно учението Аюрведа, лукът е диуретично, очистващо кръвта и стимулиращо средство, причиняващо бързо възбуждане. На Плиний Старши принадлежат редовете, че „розовият лук тласка и най-заспалите мъже в обятията на Венера“. В епохата на Възраждането заради влиянието върху сексуалността, лукът, както и аспарагусът, са били забранени за употреба в манастирите.

Във френската кухня на съпружески двойки на почтена възраст се предлага лучена салата. Прави се от лук нарязан на ситно, настъргана зелена ябълка, намачкано с вилица варено яйце и поръсени отгоре със зехтин. В арабската сватбена кулинария съветват младоженеца няколко дни преди женитбата да бъде на диета с печен лук и жълтъци.

Моркови (афродизиак)

И лечебните качества на морковите са били известни и са ги използвани отдавна в любовната сфера. Авицена, например, доста прозрачно говори за тях: „Коренът на приятните помисли раздвижва в постелята“. Също са ги използвали за „подобряване на кръвта при слабост и частност, женската“ кръв. Също така приготвяли целебна напитка както за жените, изгубили влечение, така и за мъжете, изпитващи затруднения в интимните връзки.

Целина (афродизиак)

Целината заема лидерски позиции в рейтинга на хранителните афродизиаци. Историята на нейното използване се корени още в древността. Древните египтяни и вавилонци я използвали като лекарствено средство. Гърците също са се отнасяли почтително към целината и са я нарекли символ на празника на радостта. Била е използвана в кулинарията, в украсяването на домовете, правели са венци на мъжете.

Първи римляните започват да я отглеждат като селскостопанска култура. Те, откривайки качеството на растението като афродизиак, започват да го включват в менюто на брачните церемонии – както на трапезата, също така като украса – закачали сноп целина над леглото на младоженците.

Според келтска легенда, вълшебната любовна напитка на Тристан и Изолда съдържала сок от целина. А може би по същите причини знаменитата мадам Помпадур преди

среща с Людовик пиела горещ шоколад с целина, а на него предлагала супа и салата с целина.

Целината, както някои наричат и кервиз, благодарение на богатото съдържание на витамини и минерални вещества, помага за повишаване на работоспособността както на физическо, така и на умствено ниво.

Копър (афродизиак)

Тази подправка също отдавна се е използвала за лечението на различни сексуални проблеми. Тъй като са го смятали и за растение с магически свойства, са го включвали в състава на различни магически отвари.

Хрян (афродизиак)

Хрянът като пикантно и лечебно средство, помагащо при болки в кръста, също е познат като афродизиак. Най-простият начин да проверите ефективността му е като преди любовна среща изядете филийка хляб, намазана с хрян. Ако това ви се струва банално, към хряна добавете настъргана ябълка и лимонов сок и ще получите Apfelkren. Имайте в предвид, че този сос има малка трайност. В Бавария съществува обичай на Великденския обед да се предлага и хрян, като символ на горещото желание и жизнена сила, неугасени от зимните студове.

Чесън (афродизиак)

И чесънът е бил признат от нашите предци за природен афродизиак. Познат и високо ценен е бил още в древен Египет. Жриците на Афродита са смятали, че киснатият отначало във вода, а после в зехтин чесън, кара жените да се влюбват и дава сила на мъжете… Според Херодот, чесънът е основен носител на съзидателна енергия. Овидий в своята „Наука за любовта“ също откровено съветва да се използва чесън за горещи любовни игри и забави.

Днес доста влюбени биха се въздържали заради аромата на чесъна. Но това препятствие може да бъде отстранено ако сдъвчете малко карамфил, джинджифил или магданоз.

Разбира се това не са всички възбуждащи любовната страст природни продукти. Краставиците, доматите, ягодите, малините, също имат свойството да разпалват любовта.

Но любовният огън се разпалва най-силно от истински силни чувства, предполагащи не само физическа, но и духовна близост, взаимно доверие и уважение.

Най-искрено ви желаем да срещнете и да не загубите истинската и голяма любов и нека тя бъде вашият най-мощен афродизиак!

 

Как да изберем афродизак:

 

Тагове: афродизиак, здравословно хранене, афродизиаци, мъже и жени, страст, любов, зеленчуци, природни средства,

афродизиак, афродизиаци, афродизиака, естествен, жени, мъже, за жени, билки, зеленчук, зеленчуци, афродита, зеленчук

 

Comments are closed.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==