Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Защо съпругите изневеряват?

PostHeaderIcon Защо съпругите изневеряват?

Защо съпругите изневеряват?

Когато говорим за съпружески изневери, обикновено се подразбира изневяра от страната на мъжете, „забравяйки“, че жените също изменят на мъжете си. Твърде вероятно, мъжката гордост да не позволява да си признават, че са им изневерили. И все пак, защо жените, които от памтивек са пазителки на семейното огнище изневеряват на мъжете си?

Вариант първи. Любов, любов и колко „говеда“ се възползват от нея! Красивата принцеса се омъжва за Прекрасния Принц, но… в семейния живот принцът се оказва говедо на говедата. По-просто казано пие, бие, харчи си заплатата някъде навън, а и залита по женската част. И жена му, дълбоко разочарована от мъжа си, започва да търси утешение другаде. Този вариант най-често приключва с развод, при който и двете страни смятат, че е виновен другия.

Вариант втори. Ранен брак. Обикновено хората казват „не са си поживели“. Оженват се твърде млади, рано раждат деца и когато децата пораснат и не изискват постоянно внимание (за някои жени е достатъчно детето да излезе от пелените) и жената започва да има свободно време. С какво да го запълни? Ако съпругът я разбира, излизат заедно, или й разрешава да води живот, който водят нейните свободни връстнички, е добре. Но ако мъжът й се отнася отрицателно към дискотеките и барчетата, т.е. не му се излиза навън, а на съпругата така й се иска – години са били загубени за „пелени“ , толкова е млада и й се ще да навакса пропуснатото.

При този вариант също стават разводи, но не са редки последващо дълбоко съжаление (Какво направих, каква глупост направих! Ако може всичко да се върне обратно!“ Характерното е, че в подобни случаи, изневярата на жената е могла да бъде избегната, ако в кризата „не е поживяла“ й беше помогнал съпругът й, а не да оставя някой друг да го прави.

Вариант трети. Любопитство. И това се случва. Ако има приятелка, изневеряваща според вариант първи, е възможно да се пробуди любопитство. Още повече, че възлите на съвременните бракове не са толкова здрави както преди. В някои семейства е отпаднал финансовия момент – жената може да отгледа самостоятелно детето, без задължителната помощ от мъжа. И идва любопитството („Всички имат любовници, само аз…“) и подбутва към изневяра. Ако жената е умна, обича мъжа си, но какво да се направи – случило се е, преживяла е мимолетен роман, който може да се нарече помътняване на съзнанието. Навреме се осъзнава и прекратява връзкага и всичко се изтрива от главата й. За съжаление, колкото една жена е по-млада, толкова е по-трудно да се усети и спре навреме – често пъти младите жени се забъркат в такива отношения, че семействата се разрушават безвъзвратно.

Вариант четвърти. Криза на възрастта. Не само при мъжете има такава криза, но и жените са подложени на психическа неустойчивост в определени периоди. 30-та, 40-та годишна възраст са преломни моменти в живота на жените. Започват терзания: „Остарявам, ставам непривлекателна, а животът преминава…“ Към изневяра подтиква общото състояние на неувереност. На жената е необходимо да й се докаже, че е още млада, че е все още привлекателна. Именно желанието да бъде забелязвана, да получава доказателства за това, я тласка към измяна. Съпругът свиква с присъствието на жена си, води се досаден, сив, скучен живот и той спира да я забелязва и отличава. А в една връзка тя е желана и изживява сладки вълнения.

Изневярата при криза на възрастта не е задължително да се случи, особено ако мъжът се опита да разбере психическата неустойчивост на жена си и се отнася внимателно и грижовно към нея по време на необяснимите й истерии. Трябва да се отнася към съпругата си както в началото на връзката им – цветя, подаръци, изненади… Да се отиде на почивка, зад граница, на хубав курорт… Често пъти при кризата на възрастта възниква и страх от загубата на човека до себе си. „Да, засега май все още ме обича, но аз остарявам, а наоколо има толкова младички …“ и жената започва да доказва на себе си, че е още привлекателна за мъжа си и му изневерява. Нищо нелогично, кризата на възрастта, както казахме, се характеризира с неустойчивост на психиката. Така, че всичко е в ръцете на съпруга.

 

Вариант пети. Отмъщение. Ако мъжът изневерява, а и не скрива много, много своите изневери, че даже понякога я обвинява за своето кръшкане: „Ако ти не беше такава кльощава, дебела, мързелива, повлекана…“ и у жената назрява желание да отмъсти. Око за око, зъб за зъб, изневяра за изневяра.

Вариант шести. Запасно летище. Ако жената не е много сигурна в здравината на брака (например, има основание да смята, че мъжът й по някакви причини може да поиска развод), или нещо в брака не я устройва, тя може предварително да започне да търси резервни варианти. В такъв случай, тя търси и намира не просто любовник, а потенциален съпруг, за който след развода, се омъжва веднага.

Вариант седми. Любов. И това се случва. Омъжила се е, родила деца и след това, изведнъж среща Него – Единствения и Неповторимия. Оказва се, че целият предишен живот е грешка. Мъжът е добър, всичко като че ли е идеално, но не е любов…. В такива случаи следва развод с последващ брак.

А понякога се случва чувството да не е взаимно. Жената обича, а мъжът се възползва. Когато настъпва преломния момент ( например, тя идва и казва, че всичко е разказала на мъжа си и го напуска), той казва: „Защо си го направила? Всичко беше толкова хубаво!“ За една жена това страшен момент. Мигновено й се отварят очите. Единственият и неповторим никога не я е обичал! Но семейството й вече се е разпаднало.

Съществуват, разбира се, и други варианти когато жените решават да изневерят. Но в повечето случаи измяната може да бъде предотвратена. Практически всички изневери са пропуски на мъжа, недостатъчно внимание към съпругата. Ако мъжът е внимателен и както се казва бдителен, неговото семейство ще бъде нерушимо и любовта на жена му ще бъде само за него. И никакви изневери!

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==