Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mypokerj/public_html/kak-da/wp-content/themes/stretch_of_houses_hoe005/functions.php on line 1314
Защо почернява среброто ?

PostHeaderIcon Защо почернява среброто ?

Защо почернява среброто ?

Никога ли не ви е почернявало сребро? Имам в предвид, не просто потъмняване, а истинска чернилка. Едно сребърна верижка може да потъмнее и за месец след покупката, а може и след няколко години. Защо?

Закупените от вас накити имат в състава си и мед, която по-силно и по-бързо се окислява. Основният окислител е потта. В нея, освен солите, се съдържат и аминокиселини, които съдържат сяра. Под въздействието на съдържащите сяра съединения, среброто почернява. Ако имате повишено отделяне на пот, ще почерняват всички ваши украшения. Възможно е това повишаване е да е свързано просто с физическо натоварване. Ако почерняват накити само на определени участъци от тялото, следва да се замислите за локални проблеми с ендокринната система.

Хормоналните промени в организма могат да причинят повишено отделяне и кожна мазнина. Най-много мастни жлези са разположени върху гърдите. Ако почерняват само синджирчетата, може да е свързано с „хормонални бури“, които се наблюдават, например, при бременните. Усилена работа на мастните жлези възниква и при някои заболявания.

Също така, киселинността на кожата се променя от силни емоционални натоварвания, стрес и преживявания.

Съществува мнение, че потъмняването на сребърните украшения говори за недостатъци в работата на черния дроб и бъбреците. Засега няма потвърждаващи научни факти. Съмнителни са и слуховете, че среброто почернява от натрупване на отрицателна енергия – т.е. когато среброто поема върху себе си удара при направени уроки или магия. А знае ли някой, може и да е така?

Причините за почерняването на среброто могат да бъдат многобройни. Тук играят роля и пробата на изделието, и химическия състав на въздуха, също и влажността на въздуха. Възможно е да сте пребивавали на място, съдържащо във въздуха или почвата повече сероводород. А може би сте започнали да използвате нов крем, нова козметика, или сте започнали да вземате някакъв медикамент.

Така че, ако вашето сребърно украшение е станало черно, се вслушайте във вашето самочувствие. При появата на някакви болезнени симптоми следва да се обърнете към лекар. Ако всичко е наред няма поводи за безпокойство, макар че може да се обърнете към ендокринолог. За всеки случай.

Може да чернее не целия накит, а само едната страна. Например, сребърното кръстче почернява само от външната страна. Като правило, вътрешната страна на кръстчето е гладка, което осигурява максимална плътност на прилепване към дрехата и ограничава достъпа на кислород. А по-откритата и релефна страна ще се окислява още повече. Почерняването може да не бъде там, където украшението се трие върху дрехата.

За почистването на среброто се продават специални средства, могат да бъдат намерени в някои златарски магазини. Съществуват няколко варианта за почистване на сребро в домашни условия. Най-простият е с четка за зъби и сода, сол, или дори паста за зъби и да се опитате да го изтъркате. Някои са опитвали с пепел, и топла сапунена вода с нишадърен спирт. Други накисват среброто във вода от варени картофи…

Със среброто, както и със златото са свързани множество поверия.

Например, ако сложите сребърен пръстен на безименния пръст, се снема излишното напрежение в канала на кръвообръщението, кръвното налягане се понижава. На показалеца среброто нормализира работата на червата, премахва бръчките. Говори се, че среброто е свързано с нервната система и се препоръчва да се носи на врата. За подпомагане на сърцето се препоръчва постоянно да се носи пръстен на малкия пръст на лявата ръка.

Случвало се е, среброто при носене, неочаквано да започне да светлее. Американски учени свързват това явление със сериозни нарушения в бъбреците, при които с потта се отделят съдържащи азот вещества, влизащи в реакция със сребърните украшения и придаващи им блясък.

Описаните случаи все пак са изключения, а не правило – нека вашите накити ви красят и ви доставят удоволствие!

 

 

One Response to “Защо почернява среброто ?”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Библиотека с безплатни книги на Английски
Библиотека с безплатни книги на Английски: http://free-audio-books.info/ ==Към Библиотеката==

Сайт с колекция от емотикони за скайп както и собсвен едитор за изработване на емотикони.

skype emoticons edior and collection

Библиотека с безплатни книги на Английски:
http://free-audio-books.info/

==Към Библиотеката==

Канал с 12000 безплатни книги на Английски:
==Free Full Audiobook==

Funny Jokes
Смешни вицове на Английски
==Funny Jokes==